Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. 2018’de de iOS Uygulamaları Mac Bilgisayarlarda Olacak

2018’de de iOS Uygulamaları Mac Bilgisayarlarda Olacak

haber haber -
12 0

Apple ilerleyen dönemlerde iOS özelliği güncellemelerini geri alabilir fakat Axios’un haberine göre bu yıl da Macintosh işletim sistemli bilgisayarlarda iOS uygulamalarını görmeye devam edeceğiz.

Bu durum ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında Bloomberg’te yayınlanmıştı ve şimdi de anonim kaynaklar tarafından Axios’a doğrulaması geldi. Apple 2018 yılında başta güvenlik olmak üzere çeşitli Mac sistem güncellemeleri yapmayı planlıyor.

Hem macOS, hem de iOS’un yeni sürümlerinde stabilite ve performans geliştirmeleri yapılacak, bunlar önümüzdeki yıllarda iki işletim sistemine de eklenecekler. Fakat bu yıl iOS uygulamalarını hâlâ Mac üzerinde göreceğiz.

Google ve Microsoft Avantaja Sahip

Bu da aslında biraz rekabetle ilgili. Çünkü Apple’ın iOS uygulamalarını Mac sistemlerde çalıştırmaya izin vermesi demek, Microsoft ile Google’ı yakalamak demek. Microsoft, 2015 yılında Windows 10’u çıkarırken bu işletim sisteminin en büyük özelliği PC, tabletler ve akıllı telefonlar arasındaki ayrımı neredeyse tamamen ortadan kaldırmasıydı.

Bu durum Google’a büyük avantaj getirirken, geçen yılın başında çıkan Chromebook modellerinde de Google Play Store desteği ile Android’de yer alan uygulamalar bulunuyordu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir