Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, bu yıl Kurban Bayramı’nda 2,2 milyonu küçükbaş olmak üzere toplam 2,7 milyondan fazla kurbanlık hayvan satışı gerçekleştirildiğini açıkladı. Çelik, bayram öncesinde hazırlıklarını tamamlayan yetiştiricilerin kurban pazarlarında satışlarını gerçekleştirdiğini belirtti.
Çelik, vatandaşların her sene olduğu gibi bu yıl da küçükbaş hayvanları daha çok tercih ettiğini ifade etti. Ülke genelinde 2,2 milyonun üzerinde küçükbaş hayvanın kurban edildiğini söyleyen Çelik, tam rakamların henüz netleşmediğini dile getirdi. Ancak, geçen seneye göre kurbanlık satışlarının geride kaldığını belirtti.
Çelik, bayram öncesinde yapılan tahminlere göre küçükbaş hayvan satışlarının 3 milyon civarında olacağını ancak bu tahminin gerçekleşmediğini ifade etti. Özellikle büyükşehirlerde, örneğin İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde kurbanlık satışlarında azalma yaşandığını vurguladı. Ancak, bu yıl 500 binden fazla büyükbaş kurbanlık satışı gerçekleştirildiğini tahmin ettiklerini söyledi.
Çelik, bu yıl toplamda 2,7 milyondan fazla kurbanlık hayvan satışı gerçekleştiğini belirterek sektördeki hareketliliğin arttığını ve bu durumun nakliye, bıçak ve kesim işi yapanları da olumlu yönde etkilediğini söyledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]