İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, seçim sürecinin tamamlanmasıyla ekonomiye ve reformlara odaklanmanın önemine vurgu yaptı. Bahçıvan, seçim nedeniyle reform temposunun beklenen düzeyde olmadığını belirterek, artık ekonomi ve sorunlara odaklanılması gerektiğini ifade etti.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, seçim sonrası yapmış olduğu değerlendirmede, enflasyon ve yapısal reformların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Avdagiç, ekonomik programa odaklanılması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin önünde enflasyonla mücadele ve yapısal reformların hayata geçirilmesi gereken bir dönem olduğunu ifade etti.
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) da seçim sonuçlarının ardından yapılan açıklamada, yapısal reformlara hızla odaklanılması gerektiğine dikkat çekti. TÜSİAD, yerel seçimlerin demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu belirterek, ekonomi, demokrasi ve hukuk sistemini güçlendirecek adımların atılması gerektiğini vurguladı.
Bu değerlendirmeler, iş dünyasının seçim sonuçlarına ilişkin görüşlerini yansıtmakta ve ekonomi politikalarına odaklanılması gerektiği konusunda ortak bir görüşe sahip olduklarını göstermektedir. Yapısal reformların hayata geçirilmesi ve ekonominin güçlendirilmesi yolunda atılacak adımların önemine işaret etmektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]