Fransa’da, özellikle Bordeaux çevresinde etkili olan orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Belçika, Paris yönetimine askeri personel ve su tankeri desteği sağladı. Belçika hükümeti, yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla itfaiye erleri ve askeri su tankerlerinden oluşan bir yardım konvoyu gönderdiğini duyurdu.
Fransız itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığı şiddetli yangınlara müdahale için Belçika, itfaiye erleri, askeri personel ve 9 adet askeri su tankeri ile diğer yardım malzemelerini Fransa’ya ulaştırdı. Yardım ekiplerinin bir kısmı, Melsbroek Hava Üssü’nden nakliye uçaklarıyla yola çıktı.
Belçika Savunma Bakanı Theo Francken, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, komşu ülke Fransa’ya destek verme kararını duyurdu. Kara müdahale ekipleri ve yardım malzemelerinin havayoluyla Fransa’ya sevk edildiğini belirten Francken, Fransa ve diğer ülkelerdeki yangınların insanlık adına korkunç bir durum olduğunu vurguladı. Zorlu şartlarda görev yapan itfaiyecilere ve acil durum ekiplerine saygı duyduğunu ifade eden Bakan, Savunma biriminin Bordeaux’ya ‘Panther’ tipi yangın söndürme araçları ve su tankerleri gönderdiğini bildirdi. Francken, Fransız dostlarına her zaman destek olacaklarını ve yangınlardan etkilenenlere güç dilediklerini ekledi.
Türkiye, Portekiz, Hırvatistan, Çekya ve Slovakya’nın ardından Fransa’ya yardım eli uzatan ülkeler arasına katılan Belçika’dan giden personel sayısı hakkında detay verilmedi. Fransız makamları, Belçika’nın desteğinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]