Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Ukrayna’da Üniversite Okumak

Ukrayna’da Üniversite Okumak

haber haber -
27 0

Ukrayna’da Üniversite Okumak

Bir Ukrayna üniversitesinde okumak, son yıllarda öğrenciler arasında en fazla tercih edilen seçeneklerden biri olmuştur. Çünkü Ukrayna üniversite diplomaları AB ülkeleri tarafından tanınmaktadır. Aynı zamanda bu diplomaların YÖK denkliği bulunmaktadır.

Ukrayna Üniversitesi

Ukrayna üniversiteleri Avrupa standartlarında eğitim veren kurumlardır. Çünkü ülke, Doğu Avrupa’nın en önemli üniversitelerine sahiptir. Bu üniversitelerin eğitim anlayışı ve akademik kadrosu Sovyet döneminden kalmadır. Yani Rusya’nın eğitime verdiği önem sayesinde Ukrayna üniversiteleri günümüzde, akademik kadrosu, başarıları, buluşları ve eğitim potansiyeli ile dünyaca ünlüdür. Bu üniversiteler arasında Kiev Politeknik Enstitüsü, Taras Shevchenko Üniversitesi, Ulusal Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi gibi üniversiteler vardır. Ayrıca bu üniversitelerin Dünyanın her yerinden binlerce öğrencisi var.

Neden Ukrayna Üniversiteleri Tercih Edilir?

YKS korkunuzu yenin! Çünkü Ukrayna üniversitelerine lise diplomanızla kayıt olabilir ve burada eğitim alabilirsiniz.

Artık üniversite sınavlarında başarısız olmaktan korkmanıza gerek yok. Eurostar, herhangi bir Ukrayna üniversitesindeki eğitiminiz için gereken tüm desteği sağlar. Ukrayna’da üniversite eğitimi için herhangi bir sınav şartı olmadığı gibi taban puan kaygınız da olmayacaktır. Aynı zamanda YÖK denkliği bulunan bu üniversitelerde eğitiminizin ilk yılını tamamladıktan sonra dilediğiniz üniversiteye devam edebilecek ve sonrasında üniversite mezunu olmanın gururunu yaşayacaksınız.

Ukrayna’da alınan üniversite diplomalarının hem AB’de hem de Türkiye’de tanınırlığı vardır! Mavi Diploma Eki’niz Avrupa Ülkelerinde geçerli olduğu gibi üniversiteler YÖK tanınırlık listelerinde bulunmaktadır.

Ukrayna üniversiteleri Bologna sürecine dahil olduğu için kredi transfer sistemiyle başka bir üniversiteye geçerken ders saydırabilir ve Erasmus, Tempus gibi öğrenci değişim programlarına dahil olabilirsiniz. Türkiye Bologna Anlaşması’nı imzaladığı için diplomanız Türkiye’de de geçerli olacaktır. Böylece YÖK, Ukrayna üniversitelerini tanımakta ve bu üniversitelerin diplomalarına kolaylıkla denklik vermektedir.

Ukrayna’da eğitim alan bir öğrenci mezuniyetleri sonrasında İngilizce ve Ukraynaca öğrenmiş olacağından iletişim noktasında tam donanımlı olur.

Evrensel dil İngilizcenin yanında Rusça’ya çok benzeyen Ukraynaca’yı öğrendiğinizde Rusya’da ve Rusça konuşulan diğer ülkelerde mesleğinizi gerçekleştirirken zorlanmazsınız.

Aklınıza takılan her türlü soru için Eurostar Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık uzmanlarına danışabilirsiniz

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir