Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. ABD Temsilciler Meclisi Antisemitizm Farkındalık Yasası’nı Kabul Etti

ABD Temsilciler Meclisi Antisemitizm Farkındalık Yasası’nı Kabul Etti

haber haber -
15 0

Meclis Başkanı Mike Johnson Kampüslerdeki Filistin’e Destek Gösterilerini Eleştirdi

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda 320 evet oyuna karşı 91 hayır oyuyla kabul edilen “Antisemitizm Farkındalık Yasası,” ülke genelinde antisemitizm olarak nitelendirilen konulara vurgu yapıyor. Meclis Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, tasarının geçmesinde önemli rol oynayarak, kampüslerde devam eden Filistin’e destek gösterilerinin “antisemitizm” dalgasına hizmet ettiğini ve Yahudi karşıtlığını artırdığını savundu.

Yasaya Eleştiri: Ifade Özgürlüğünü Kısıtlayabilir

Tasarı, Eğitim Bakanlığı’nın, Uluslararası Holokost Anma Birliği’nin kabul ettiği antisemitizm tanımını referans alarak, üniversitelerin de buna göre olayları tanımlamasını zorunlu kılıyor. Ancak, bazı vekiller, aralarında Matt Gaetz’in de bulunduğu bazı vekiller, söz konusu tanımın fazla geniş olduğunu ve ifade özgürlüğü alanını daraltabileceğini savunuyor.

Tasarının Geleceği ve Tartışmalar

Senato’ya gönderilen ve oradan da geçmesi halinde ABD Başkanı Joe Biden’ın masasına gidecek olan tasarının, ülkedeki ifade ve gösteri hakkı özgürlüğüyle ilgili tartışmaları daha da artırabileceği belirtiliyor. Meclis Başkanı Johnson, geçtiğimiz hafta Columbia Üniversitesi’ni ziyaret ederek kampüslerde yaşanan olayları “antisemitik” olarak nitelendirmiş ve üniversite yönetimlerinin “çadır kamplarını kaldırmak üzere gerekeni yapması gerektiğini” ifade etmişti.

İlgili Yazılar