Altın fiyatları, dün keskin bir düşüş yaşadıktan sonra bugün hafifçe toparlanmaya başladı. Bugün piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell’ın açıklamaları ve ABD’nin enflasyon verisi yakından takip edilecek.
Fed Başkanı Jerome Powell’ın bugün yapacağı konuşmada para politikasında gevşeme yanlısı açıklamalar yapması bekleniyor. Bu beklenti altın fiyatlarını desteklerken, Powell bugün ABD Kongresi önünde iki günlük sunumuna başlayacak.
İstihdam piyasasındaki zayıf veriler nedeniyle bu yıl faiz indirimi ihtimalinin arttığını düşünen yatırımcılar, eylül ayında faiz indiriminin yüzde 80 olasılıkla gerçekleşebileceğini düşünüyor. Yatırımcılar, yıl sonuna kadar ise 50 baz puanlık iki faiz indirimine kesin gözüyle bakıyor.
Altının ons fiyatı, bu beklentiler doğrultusunda yüzde 1,4 azalarak günü 2 bin 359 dolardan tamamladı. Şu anda ise önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 2 bin 367 dolardan alıcı bulunuyor. Sabah saatlerinde ise gram altın 2 bin 501 TL’den, çeyrek altın ise 4 bin 111 TL’den alıcı buluyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]