Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Apple Her Yüzeye Yazabilen Kalem Yapıyor

Apple Her Yüzeye Yazabilen Kalem Yapıyor

admin admin -
3 0

Normalde ‘Elektronik olmayan yüzeylerde elektronik giriş cihazı kullanarak içerik üretme’ adlı bir patent pek heyecan yaratmazdı. Fakat Apple’ın yeni bir girdi cihazı üstünde çalışıyor olması bu tasarımı aniden heyecanlı hâle getiriyor.

Hollanda menşeli site TechTastic patenti ilk keşfeden yer olurken, ayrıntılara baktığımızda Apple’ın her yüzeye yazabilen bir stylus üstünde çalıştığını görüyoruz. Ardından bu verileri her cihaza gönderebiliyor. Engadget’a göre patent geçtiğimiz Temmuz ayında alındı ve Ocak ayında da açıklaması yapıldı.

Patentin özelliklerine baktığımızda cihazın harici bir sensör ile kablosuz iletişim kurabileceği belirtiliyor. Tüm veriler radyo frekansı ya da akustik sinyaller aracılığıyla iletilecek. Bu stylus kalemle dokunmatik bir ekrana ya da pahalı bir tablete gerek olmayacak. Dijital çizimler, yazı ya da tasarım için her yüzeyi kullanabileceksiniz. Örneğin bir PowerPoint sunumunda sunum sırasında doğrudan çizimler yapılabilecek.

Şu anda Apple’ın stylus olarak Apple Pencil cihazı var ve sadece iPad Pro ile birlikte çalışıyor. Buna rağmen daha önce Pencil 2’nin geleceği iddiaları ortaya atılmıştı. Bakalım bu son patentin ardından ne çıkacak?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir