Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Apple’ın İlk Windows 10 Uygulaması Geliyor

Apple’ın İlk Windows 10 Uygulaması Geliyor

haber haber -
3 0

Microsoft hâlâ Windows Store üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve evrensel Windows 10 uygulamaları üretiyor. Şimdi ise iTunes’la ilgili yeni sızıntılar oldu ve Apple’ın Windows 10 üzerinde çalışmalar yaptığı belirlendi.

Sızıntıyla Gerçekleşti

İtalyan sitesi Aggiornamenti Lumia, iTunes’un son Windows sürümü içinde gizli bir dosya buldu ve ‘itunesUWP’ adı dikkat çekti. Buradaki ‘UWP’ takısı ise Universal Windows Platform’a işaret ediyor ve UWP, özel Windows 10 uygulamaları için kullanılıyor.

Aslına bakarsanız Microsoft ile Apple, geçtiğimiz yaz aylarında iTunes’un Windows Store’da yer alacağını söylemişlerdi ve asıl hedef yıl sonuna kadar yetiştirmekti. Şimdi ise 2018 yılına girdk ve görünüşe göre işler biraz gecikti fakat yine de programın UWP sürümü çıkacak.

Windows 10 S’te de iTunes Kullanılacak

iTunes’un Windows Store sürümünün tam olarak ne zaman çıkacağını ise şimdilik bilmiyoruz. Apple Music desteği gelmiş olsa da, tam fonksiyonlardan yararlanmak için büyük çoğunluk iTunes’u bekliyor. Bilindiği gibi Windows 10 S işletim sistemlerinde Windows Store’da yer almayan hiçbir uygulama çalışmıyor. Yani şu anda Windows 10 S kullanan kişiler iTunes’a erişim sağlayamıyor.

Şimdilik Microsoft ya da Apple cephesinden resmi bir açıklama yok fakat ilerleyen dönemlerde ayrıntıları öğreneceğimizi tahmin ediyoruz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir