Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Berre Uçar kimdir?

Berre Uçar kimdir?

haber haber -
14 0
  1. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

21 yaşındayım. Sosyal Bilgiler öğretmenliği okuyorum. Resim çiziyorum, okuyorum ve yazıyorum. Kedim ile sakin bir hayat yaşıyorum. Yalnızlığı seviyorum ve yazdığım dönemlerde dış dünyadan çoğu zaman soyutluyorum kendimi.

  • Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?

Yazmaya başladığım dönem de ortaokuldaydım. Ama yazdığım şeyler günlük tutmak ve ufak notlardan oluşuyordu. Ya da başlayıp bitirmediğim çok hikâyem vardı. Yazmayı rutin haline getirdiğimde 19 yaşındaydım ve pandemi dönemiydi. Leke’yi bitirip kitap haline getirdiğimde ise kendimi Yazar olarak tanımlayabildim diyebilirim.

  • Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?

Türkiye’de genç yazarlardan Büşra Yılmaz’ın kitaplarını çok beğeniyorum. Hayal dünyası ve kurgusunu çok başarılı buluyorum. Klasiklerden Dostoyevski’nin eserleri ilham kaynağım diyebilirim. Karamsarlığı benim ruh halimi yansıtıyor.

  • İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?

Sonunu getirdiğim ilk kitabı bastırmak istiyordum. Leke’yi bitirdiğim gün yayınevleri ile paylaştım. Kitabın satışa çıktığı gün çok hafiflemiş hissettim. Leke ye çok büyük anlamlar yükleyerek yazdığım için bende yeri çok özel.

  • Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?

Leke daha çok 16 yaş üstüne hitap ediyor. Genç kızların ve hatta genç erkeklerin okumasının büyük faydası olacağını düşünüyorum.  Özgür ruhlu aynı zamanda kafese kapanmış gibi hisseden; Umutlarını yitirmek üzere olan ama yine de bir umut ışığı aramaktan vazgeçmeyen, genç ve kendini genç hisseden her bireye hitap ediyor.

  • Kitabınızın teması nedir?

Aşk ve Trajedi.

  • İlham kaynağınız nedir?

Leke ne kadar kurgu olsa da kendi duygu ve düşünce dünyamı da yansıttım. Kadın olarak yaşadığım ve tüm kadınların yaşadığı sorunları ele aldım aslında. Leke toplumun değer yargıları dışında yaşamaya çalışan bir genç kadının hikâyesinden oluşuyor ve bunu çok sade bir dil ile okurlara anlatıyor. Günümüzün olaylarını ve kişileri rol model aldım.

  • Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?

Ritim Sanat Yayınları, D&R, Kitapyurdu, İdefix online satış sitelerinden ulaşabilirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir