Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. BES Birikimleri Banka Kredilerine Teminat Olarak Sunulmaya Devam Ediyor

BES Birikimleri Banka Kredilerine Teminat Olarak Sunulmaya Devam Ediyor

haber haber -
5 0

Banka Kredilerinde BES Teminatı

Ülkemizdeki Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları, birikimlerini banka kredilerine teminat olarak sunma imkanına sahip. Bu uygulama üç ayı geride bıraktı.

Kredi Başvuru Sayısı ve Teminat Tutarı

Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre, 13 Eylül itibarıyla bankalara iletilen kredi başvuru sayısı 443 oldu. Bu başvuruların toplam teminat tutarı ise 134 milyon 758 bin lira olarak belirlendi.

Kredi Başvuruları ve Onaylar

Bu süreçte, 354 kredinin başvurusu kesinleşti. Emeklilik şirketleri, 382 kredinin 107 milyon 436 bin liralık teminatına onay verdi. En fazla kredi talebi Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından yapıldı ve TEB’ı Türkiye İş Bankası ve Halkbank takip etti.

Sonuç

Yapılan başvuruların yüzde 80’i olan 354 kredi kesinleşirken, teminat olarak devredilen fon tutarı 99 milyon 441 bin lira olarak gerçekleşti. Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılımcılar, Aktif Bank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Halkbank, TEB ve Türkiye İş Bankası gibi bankalara kredi başvurusunda bulunabiliyor. Kredi karşılığında teminata alınacak BES birikimleri, talep edilen kredi tutarının 1,2 katına denk geliyor. Bu uygulama, BES katılımcılarına farklı bir kredi teminat imkanı sunarken, bankaların da daha güvenilir kredi verme imkanı sağlıyor.

İlgili Yazılar