Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Betül FIRAT kimdir?

Betül FIRAT kimdir?

haber haber -
11 0

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben Betül FIRAT. Yazar, şair ve köşe yazarıyım. Amasya, 1984 doğumluyum. Kamu kurumunda Ziraat Yüksek Mühendisi olarak çalışmaktayım. Engelli bir bireyim ama hayatıma engel olmasına izin vermedim. Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi, Ankara Kültür, Sanat ve Edebiyat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Yazşader Üyesi ve Edebiyat Sanat Meltemi Platformu Genel Yayın Yönetmeniyim. Şimdiye kadar 4 eser çıkardım ve 3 antolojiye dâhil oldum. Yerel gazetelerde köşe yazarlığı, dergilerde deneme ve öykü yazarlığı yapmaktayım. Sosyal medyada @paradoks.okur.yazar olarak bilinmekteyim ve Yazar Betül FIRAT youtube kanalındayım.

Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?

Liseden beri şiir, deneme ve aforizmalar yazmaktayım. İlk eserim 2020 yılında önceden yazdıklarımı derlememle oluştu. İlk kitap yayınımdan sonra kendimi yazar olarak tanımlayabildim. Şimdi de iyi bir yazar olma yolunda ilerlemeye çalışıyorum.

Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?

Ülkemizde çok iyi isimler bulunmakta; Cemil MERİÇ de bunlardan biri olmakta. Dünyada ise tanınmış yazar olan Dan Brown Eserleri ilgimi çekmekte.

İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?

2020 yılında yazdıklarını artık yayınlamalısın ısrarları ile kitap ve yayın dünyasına adım atmış oldum ve şimdi 4 eser sahibiyim. Yeni projeler üzerinde çalışmaya devam etmekteyim.

Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?

Genelde yetişkin yaş düzeyine hitap ediyor eserlerim. Herkes için ayrı bir eserim bulunmakta. Deneme, şiir, öykü kitabı ve polisiye roman olarak her türden okuyucu kitlesine hitap edebiliyorum. Çocuklar için de ayrı bir hikâye çalışmam olacak yakın zamanda; onun müjdesini verebilirim.

Kitabınızın teması nedir?

Heybemden Dökülen Öyküler Kitabım adından da anlaşılacağı üzere öykü kitabı olmakta. İçerisinde fantastik, büyülü gerçeklik, gerçeklik, bilim kurgu ve polisiye öyküler bulunmakta. Büyülü öyküler demek yerinde olur sanırım.

İlham kaynağınız nedir?

Hayat başlı başına bir ilham kaynağı. İnsanlar da ayrı bir ilham kaynağı olmakta. Öykülerim tamamen kurgusal ve hayal dünyamdan gelmekte. Rüyalarımdan da beslenmekteyim bu konuda. Bazen gördüğünüz bir kareden bile bir şeyler üretebiliyorsunuz.

Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?

Heybemden Dökülen Öyküler kitabıma kitabımı çıkaran Ritim Sanat Yayınları’ndan ulaşabilirler. Kendilerine de teşekkür ederim kitabıma verdikleri özveriden dolayı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir