Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Çin’de Bütün Uygunsuz VPN’ler Yasaklanıyor

Çin’de Bütün Uygunsuz VPN’ler Yasaklanıyor

haber haber -
2 0

Önümüzdeki aydan itibaren Çin’de denizaşırı  VPN sağlayıcıları engellenecek ve ülkenin meşhur güvenlik duvarı ağına takılacak. Bundan sonra Çin’de sadece onay verilen VPN’leri kullanmak mümkün olacak.

Çin’de İnternet Kanunları Sıkılaşıyor

Geçtiğimiz yaz aylarında da benzer bir yaasak gündeme gelmişti ve hükümet bu yasaları söylenenlere göre Mart ayının sonunda çıkarmayı planlıyor. Yani şu anda  yaklaşık iki aylık bir zaman dilimi var.

Özellikle Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı’ndan Zhang Feng konuya dair açıklama yaparken, açık bir şekilde lisanslı olmayan VPN servislerinin engelleneceğini dile getirdi. Dolayısıyla Çin’de hükümet tarafından resmi şekilde lisans verilmeyen hiçbir VPN firması artık barınamayacak.

Yasak Büyüyor

Kanunlara aykırı bir şekilde çalışan VPN’leri engelleyeceklerini dile getiren Zhang Feng, merkezi yabancı ülkelerde bulunan VPN firmalarının artık Çin’de çalışmak için hükümetten izin almaları gerektiğini söyledi.

Aslına bakarsanız şu anda bile Çin hükümetinin uyguladığı güvenlik duvarı pek çok siteye ve servise erişimi zaten engelliyor. Bahsedilen VPN’lerin de yasaklanması demek, kuralların daha da katılaşması anlamına gelecek.

K

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir