Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Çizgi Roman Dünyasına İlk Kez Gireceklere Tavsiyeler

Çizgi Roman Dünyasına İlk Kez Gireceklere Tavsiyeler

haber haber -
14 0

Çizgi Roman Dünyasına İlk Kez Gireceklere Tavsiyeler

Çizgi roman dünyası her ne kadar renkli, heyecan ve macera dolu olsa da bu dünyaya ilk kez girecek okurları biraz korkutabilir. Bu türe yeni başlayan okurlar genellikle hangi çizgi romanı seçecekleri ve okuyacakları konusunda büyük kararsızlık yaşarlar.

Çizgi roman dünyasını seviyor fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Bu yazımızda daha önce hiç çizgi roman okumamış olan okurlar için pek çok bilgi ve tüyo derledik.

Hangi Çizgi Romanı Okumalısınız?

Çizgi roman okumaya nereden başlayacağınıza karar vermek için öncelikle hangi türü sevdiğinizi keşfetmeniz gerekiyor. Bu noktada okumaktan keyif aldığınız kitap türlerini, bilgisayar oyunlarını ve filmleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Size önerilen fantastik bir çizgi roman, kendi türünde oldukça başarılı olsa da siz bu türü sevmiyorsanız sizin için pek bir anlam ifade etmeyebilir.

Sevdiğiniz bir süper kahraman ya da karakter varsa onu merkeze alarak seçimler yapabilirsiniz. Superman, Batman, Wonder Woman gibi popüler karakterlerin maceralarını okuyabilirsiniz. Çizgi roman dünyası yalnızca bu karakterlerle sınırlı değil, detaylı bir araştırma yaparak ilginizi çeken bir kahramanın maceralarını okumaya başlayabilirsiniz.

Çizgi roman dünyası, sayısız kahraman ve onların hikâyeleriyle doludur. Kimisi iç savaşı anlatırken kimisi de kişisel hikâyelerini anlatır. Merak ettiğiniz, ilgi duyduğunuz bir hikâye varsa onu tercih edebilirsiniz. Ayrıca beyaz perdeye aktarılan pek çok macera bulunuyor, bunlar arasından sevdiğiniz macera ya da kahramanlar varsa tercih yapmak için iyi bir adım olabilir.

Çizgi roman türünün temelini görseller oluşturur. Elinize bir çizgi roman aldığınızda görseller sizi etkiliyorsa tercihinizi ondan yana kullanabilirsiniz. Bunun için yalnızca kapağı değil, iç sayfaları da inceleyebilirsiniz.

Çizgi Roman Sevdirecek Öneriler

Tenten

Yirminci yüzyıl Avrupa çizgi romanlarının en ünlüleri arasında yer alan Tenten’in Maceraları, tüm dünyada bilinen ve zevkle okunan bir macera serisidir. Herge’nin başyapıtı sayılan bu çizgi roman mizah, heyecan ve ince ayrıntılarla dolu sayfalarıyla okurlarına dünyayı dolaştırıyor. Hatta Tenten, Herge tarafından yaratılan hayalî ülkelerde yaşadığı maceralarla okurları da bambaşka diyarlara götürüyor.

Tenten’in tüm maceraları bir arada! Tenten Ciltli ve Kutulu Set, Tenten’in tüm maceraları içeren 8 kitaptan oluşuyor. Siz de Tenten’in maceralarına ortak olmak bu seti kaçırmayın. %37 indirim, hızlı kargo, kapıda ödeme ve pek çok ayrıcalık sizi bekliyor.

Macera, bilim kurgu, polisiye, dram, mizah gibi farklı türleri bir araya getiren bu çizgi roman serisi, 80’den fazla dile çevrilerek dünya genelinde 250 milyondan fazla okura ulaşmıştır.

Wunderwaffen

Yeni başlayan okurlara çizgi roman türünü sevdirecek serilerden biri de, Wunderwaffen serisi.

1944 yazında Almanya’ya karşı ölümcül darbeyi indirmek için yapılan Normandiya Çıkarması’nda uğradığı büyük ve beklenmedik yenilgi sonucunda Müttefik Devletler şaşkınlık içindedir. Bu gizemli tarihten bir yıl sonra Hitler, bir kolunu kaybetmesine ve yüzünde korkunç izler taşımasına yol açacak bir suikastten kurtulur. Bütün hızıyla devam eden II. Dünya Savaşı’nda neredeyse tüm yük, hava kuvvetlerine binmiş ve Almanların gizemli mucize uçakları Müttefik filolarının kâbusu haline gelmiş durumda.

1946 yazındayız ve asıl hikâye şimdi başlıyor… 1946 yılının sonlarına doğru Almanya’nın Antarktika’daki Yeni Svabya üssünün yakınlarında neredeyse tarihi tamamen değiştirecek inanılmaz bir keşif yapılır. Bu keşif, SS güçlerinin tüm engelleme çabalarına rağmen Müttefik Devletler’in de kulağına gidecektir. Antarktika’da ne keşfedildiğini henüz bilmeyen ama önemli bir şeylerin olduğunu anlayan Müttefikler de hemen harekete geçerler. Dünyanın bir ucundaki bu unutulmuş üs bir anda her şeyin odak noktası haline gelecektir.

3 kitaptan oluşan Wunderwaffen seti, çizgi roman dünyasına adım atmak isteyen okurlar için iyi bir başlangıçtır.

Çizgi Roman Nasıl Okunur?

Metin ve görsellerin iç içe geçtiği çizgi romanlar, genellikle soldan sağa okunur. Japon çizgi romanı mangalar ise, ters sırayla, sağdan sola okunur.

Konuşma baloncukları, farklı şekillerde olabilir ve bu okurlara diyalog biçimi hakkında bilgi verir. Büyütülmüş ve pürüzlü balonlar ya da kalın yazılmış metinler, çizgi roman karakterinin bağırdığını gösterir.

Eğer bir karede bir konuşmadan fazlası varsa bu diyalogları okurken en üstteki konuşma balonundan başlamalısınız.

Dikdörtgen ya da kare metin kutuları da anlatıcının okura bilgi verdiği alandır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir