Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Romanya Ziyaretinde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Romanya Ziyaretinde

haber haber -
13 0

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Romanya’nın Başkenti Bükreş’te

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, resmi ziyaret kapsamında Romanya’nın başkenti Bükreş’e geldi. Yılmaz, Bükreş Henri Coanda Havalimanı’nda Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ve diğer ilgililerce karşılandı.

İki Ülke Arasındaki İlişkiler ve Ticaret Hacmi

Yılmaz, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türk İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısı’na katılarak Romanya ile Türkiye arasındaki ilişkilere vurgu yaptı. Yılmaz, Romanya’nın Türkiye için stratejik bir ortak olduğunu belirterek, 2023 yılında Romanya’nın Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı 6. ülke konumunda olduğunu açıkladı. Türkiye’nin Romanya’ya geçen yıl 6,9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Yılmaz, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10,6 milyar dolara yükseldiğini vurguladı.

Romanya’da Türk Firmalarının Yatırımları

Yılmaz, Türk şirketlerinin Romanya’da müteahhitlik sektöründe çok başarılı projelere imza attığını belirterek, Romanya’daki doğrudan yatırımların 7,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını açıkladı. Aynı zamanda, Türkiye’de Romanya sermayeli 293 firma bulunduğunu ve bu şirketlerin özellikle motorlu taşıtlar, ulaştırma ve turizm sektörlerinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Gelecek İşbirliği ve Ziyaretler

Yılmaz, Romanya ile Türkiye arasındaki işbirliğinin artırılması ve karşılıklı menfaatler doğrultusunda yatırımların arttırılması yönünde adımlar atılacağını belirtti. Ayrıca, Romanya’dan Türkiye’ye yapılacak üst düzey ziyaretin ilişkileri daha da kuvvetlendireceğine inandığını ifade etti.

İlgili Yazılar