Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Doğum Kontrol Uygulamasına Soruşturma Açıldı

Doğum Kontrol Uygulamasına Soruşturma Açıldı

haber haber -
2 0

İsveç Sağlık Bakanlığı, 37’nin üstünde istenmeyen hamilelik bildirimi üzerine gebeliği engelleyici uygulama Natural Cycles hakkında soruşturma açtı. Üstelik uygulamayı üreten firma her şeyin sorunsuz olduğunu iddia ediyor!

Soruşturma Sürecek

Natural Cycles, bir doğum kontrol yöntemi olarak Avrupa Birliği tarafından sertifikalandırılan, gebelikönleyici bir uygulamaydı. Buna rağmen ay başında İsveç Stockholm’daki bir hastaneye şikayetler gelmeye başladı ve uygulama kullanımı sonunda 37 yaşındaki bir kadının hamile kaldığı öğrenildi.

Bugün ise Natural Cycles cephesinden bir açıklama geldi ve uygulamanın sorunsuz çalıştığını, kanunlara uygun şekilde hareket ettiklerini ve ürünü aldatıcı şekilde pazarlamadıklarını iddia ettiler. Fakat yetkili kurumlar ise tam aksini söylüyor ve soruşturmanın ilk aşamasının tamamlandığını, şimdi diğer adıma geçildiğini dile getiriyorlar.

Karar Bekleniyor

MPA yöneticisi Ewa-Lena Hartman da açıklama yaparken, Natural Cycles üstündeki soruşturmanın devam ettiğini ve belgelerin açığa çıkarılmak üzere incelendiğini belirtti.

Kısacası, Natural Cycles şu anda epey şaibe altında ve insanlara kullanımı en azından bir süreliğine de olsa durdurmaları tavsiye ediliyor. Bakalım İsveç hükümetinin kararı ne yönde olacak?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir