DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Meram Yeşildere Göleti Sulaması İkmali Projesi ile ilgili önemli detaylar paylaşıldı. DSİ Genel Müdürü Burak Özgür Balta, projenin devam ettiğini ve %30 fiziki gerçekleşme sağlandığını duyurdu. Balta, projenin 2024 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Balta, açıklamasında gölette devam eden boru imalatlarına da değindi. Balta, “Gölet sayesinde modern sulamayla tanışacak olan 1420 dekar arazide sulama maliyetlerinin düşeceğini ve verimliliğin artacağını” vurguladı. Ayrıca, sulu tarıma geçilmesiyle çiftçilerin farklı ürünler ekme ve yetiştirme imkanına kavuşacağının altını çizdi.
Balta’nın açıklamalarına göre, bölgede yapılacak sulu tarımın ülke ekonomisine yıllık 19 milyon lira katkı sağlaması hedefleniyor. Bu sayede, tarımsal üretimde çeşitliliğin artması ve verimliliğin yükselmesi bekleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki çiftçilerin gelir düzeylerinin artması ve tarımsal potansiyelin değerlendirilmesi amaçlanıyor.
Bu önemli proje sayesinde, Konya Meram bölgesinde tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi ve modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Balta, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin tarımsal potansiyelinin daha etkin bir şekilde kullanılacağını belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]