Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Firefox Yeni Sponsorlu İçerik Sekmelerini Test Ediyor

Firefox Yeni Sponsorlu İçerik Sekmelerini Test Ediyor

admin admin -
2 0

Yakında bazı Mozilla Firefox kullanıcıları yeni bir tarayıcı sekmesi açtıklarında sponsorlu içerik tavsiyeleri görmeye başlayacaklar. Bu yeni sponsorlu hikâyeler özelliği Firefox’un Pocket sürümünde test ediliyor.

Firefox Pocket Nedir?

Firefox’un Pocket aracıyla daha sonra okumak istediğiniz siteleri kayıt edebiliyorsunuz. Bir site kayıt edildiğinde, Pocket tarafından konuyla alakalı diğer makaleler de gösteriliyor ve diğer kullanıcıların istatistikleri baz alınıyor.

Geçtiğimiz yıl Firefox Quantum yayınlanırken, ABD, Kanada ve Almanya’da tarayıcıyı kullanan kişilere her yeni sekmeye tıkladıklarında üç tane önerilen makale gösteriliyordu. Bu şekilde insanların işi kolaylaşırken, ilgilerini çeken yazılara hızlıca tanıtım videosu ulaşabiliyordu. Şimdi ise durum biraz değişiyor çünkü artık Firefox’un beta programında reklam içeriği de yer alacak. İlk aşamada ABD’de yaşayan küçük bir kullanıcı grubu test için seçilirken, zamanla sayı artacak.

Kontrol Sizde Kalacak

Mozilla’nın asıl dikkat tanıtım filmi çekimi ettiği şey bu sponsorlu içeriklerin yüksek kalitede olması ve kullanıcıların da istediği tanıtım filmi zaman tamamen kapatabilmesi. Yani korkulanın aksine, Firefox size zorla reklam okutmayacak ve dilediğiniz zaman kapalı konuma getirebileceksiniz.

Firma da konuya ilişkin bir açıklama yaparken, bütün kontrolü kullanıcıların eline vereceklerini duyurdu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir