Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Gazze’deki İnsani Durum ve Yardım Faaliyetleri Zorlukla Karşılaşıyor

Gazze’deki İnsani Durum ve Yardım Faaliyetleri Zorlukla Karşılaşıyor

haber haber -
21 0

Longa: Gazze’deki Durum Halen Felaket Düzeyinde

Longa, “8 Mayıs Dünya Kızılhaç ve Kızılay Günü” dolayısıyla, İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze’de yaşanan durumu değerlendirdi. Gazze Şeridi’ndeki insani durumun halen felaket düzeyinde olduğunu belirten Longa, bu durumun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze’de Güvenli ve Engelsiz Erişim Çok Fazla İhtiyaç Var

Longa, Gazze’deki insani yardım faaliyetlerinde yaşanan zorluklara dikkat çekerek, Gazze Şeridi’nde güvenli bölgenin bulunmamasının önemli bir sorun olduğunu belirtti. Erişim konusundaki sıkıntılara da değinen Longa, Gazze’deki tüm topluluklara hizmet götürmenin ancak güvenli ve engelsiz erişim sağlandığında mümkün olabileceğini söyledi.

Gazze’deki Durum Felaket Boyutunda

Longa, Gazze’deki durumun gıda, su, güvenlik ve sağlık açısından felaket boyutunda olduğunu ifade etti. Sağlık sistemine ilişkin yaşanan sorunları da paylaşan Longa, Gazze’de sağlık hizmetlerinin çökmüş durumda olduğunu ve binlerce kişinin yeterli sağlık desteğinden mahrum kaldığını belirtti.

Gazze’de Durum Kötüye Gidiyor

Longa, Gazze’deki sağlık çalışanlarının da zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin sağlanamamasının sorunları artırdığını dile getirdi. Altyapının olmamasının lojistik sorunlara yol açtığını belirten Longa, Gazze’de her geçen gün ihtiyaçların arttığını ve durumun giderek kötüleştiğini söyledi.

İlgili Yazılar