Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Google Play İndirmeleri Apple App Store’u Katladı

Google Play İndirmeleri Apple App Store’u Katladı

admin admin -
2 0

Özellikle Hindistan, Endonezya ve Brezilya gibi geniş ölçekli pazarlar sayesinde Google Play Store ciddi bir rekora imza attı, 2017 yılının dördüncü çeyreğinde bu platformdan 19 milyarın üstünde uygulama indirildi.

Google Play Store Giderek  Büyüyor

Play Store’da kısa sürede neredeyse 20 milyar indirme yapılırken, bu istatistiklerin içinde sadece yeni yüklemeler bulunuyor. Yani tekrar yüklenen uygulamalar veya uygulama güncellemeleri dahil edilmiş değil. Veriler App Annie tarafından derlenirken, Apple App Store ile kıyaslandığında Google Play Store’un yüzde 145 daha çok rağbet gördüğü ortaya çıktı. Platformda en çok ilgi gören kategoriler ise oyun, ekonomi ve kişiselleştirme kısımları oldu. Alışveriş uygulamaları da epey indirildi.

Uygulamalarda en ciddi büyüme ABD’de görülürken, Çin ve Japonyalı kullanıcılar ise telefonlarına en çok uygulama yükleyen taraf. Ortalama olarak her birinin telefonunda 100’den fazla uygulama bulunuyor. Fakat uygulama kullanım oranına bakıldığında en aktif ülke Hindistan olarak göze çarpıyor.

Milyarlarca Saat Uygulamalara Veriliyor

Aynı zamanda Çinliler de uygulamaları kullanmayı çok seviyor. 2017’nin dördüncü çeyreğinde Çinli Android kullanıcıları telefonlarında 200 milyarın üstünde saati uygulamalara harcadı.

Sonuç olarak Android şu anda mobil sektörde lider platform ve popülaritesi bir süre daha duracağa benzemiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir