Hilal Arslan Merak Edilenleri Yanıtladı…
- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
1977’de Amasra’da doğdum. Gazi Üniversitesinde Lisans ve Yüksek Lisansımı Görsel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Öğretmenliği alanında tamamladım.
- Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?
Bence bu tanımı zaman verir. Örneğin Picasso ilk olarak resimleriyle kendini ortaya koyduğunda dalga geçilmişti; ya da Van Gogh hayattayken değeri anlaşılmamış ve çok az eseri satılmıştı. Zaman geçer ve zamanında popüler olanlar unutulabilir, varlığı fark edilmemiş ya da yerilip dalga geçilenler sanat tarihinin sayfalarında yerlerini alabilir. Ben sadece yazıyorum ya da resim yapıyorum. Önemli olan ifade etmek yazarak, çizerek ve vaz geçmeden devamlılık sağlayarak, kendin olarak bunu yapmak.
- Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?
Attila İlhan, Murathan Mungan, Küçük İskender, Cemal Süreya, Rilke, Stefano D’Anna, Julıa Cameron, Clarissa P. Estés, Pema Chödrön. Daha birçok ad sayabilirim ama burada bırakıyorum.
- İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?
Kendimi bildim bileli yazdıklarımı kitap haline getirmek istedim. İlk girişimimde bilgisayarım çöktü, virüs bulaştı tüm dosyalarımı defalarca kaybettim. Sanırım içsel olarak buna hazır değildim ve bilinçaltı seviyesinde fark etmeden kendimi sabote edecek durumlar yaratıyordum. İnsanın kendisini ortaya koyması cesaret gerektiriyor ve kabul gerektiriyor. İlkokulda kâğıtları katlayıp ortasından dikerek resimlerimi, şiirlerimi ve hikâyelerimi sayfalara dökerek kendime kitaplar oluştururdum. Sanırım o zamanlarda bile vardı kitap çıkarma fikri, demek ki zamanı şimdiymiş.
- Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?
Toplumun her kesimi, duyarlı insanlar.
- Kitabınızın teması nedir?
Hayattan gelen izlenimler.
- İlham kaynağınız nedir?
Hayatın kendisi, insanların değişen duygu durumları.
- Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?
Şu an Ritim Sanat Yayınları’nın ya da Kitap Yurdu’nun çevrimiçi sitesinden temin edebilirler.