Enuygun Sigorta Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan, ikinci el araç alımlarında trafik sigortası konusunda önemli bir değişiklik olduğunu duyurdu. Karayolları Trafik Kanunu’na göre şu ana kadar araç alındıktan sonra 15 gün içinde trafik sigortası yaptırılması gerekiyordu. Ancak bu durum artık değişiyor.
Özdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda 5 Aralık 2024 tarihinden itibaren ikinci el araç alan kişilerin artık araç teslim alır almaz trafik sigortasını yaptırması gerektiğini belirtti. Bu sayede, aracın yeni sahibi kazaya karıştığında eski sahibin sigortasına rücu edilmesi ve hasarsızlık kademesinin bozulması gibi sorunlar yaşanmayacak.
Bununla birlikte, Türk Ticaret Kanunu’nda belirtilen ikinci el araçların sigorta yaptırma süresiyle ilgili 1 aylık kuralın da gözden geçirilebileceği vurgulandı. Bu sayede, ikinci el araç alım satımında yaşanabilecek karışıklıkların önleneceği ve uygulamanın daha net hale getirileceği belirtildi.
Özdoğan, yapılan bu yeni düzenlemelerin ikinci el araç alıcıları için daha şeffaf ve güvenli bir ortam yaratacağını ve trafik sigortasının zamanında yapılmasının önemini vurguladı. Yeni düzenlemelerin yarın itibarıyla yürürlüğe gireceği ve vatandaşların bu konuda bilinçli hareket etmeleri gerektiği hatırlatıldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]