Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. İlk Defa Telefon Ekranına Parmak İzi Tarayıcısı Eklendi

İlk Defa Telefon Ekranına Parmak İzi Tarayıcısı Eklendi

haber haber -
2 0

CES 2018’de gösterdikten sonra Vivo şimdi de resmi olarak dünyanın ilk ekran içi parmak izi tarayıcısı olan akıllı telefonunu çıkardı.

Yeni Vivo X20 Plus UD Teknik Özellikleri

Vivo X20 Plus UD adı verilen telefonun parmak izi sensörü doğrudan 6.43 inç boyutundaki Super AMOLED ekran içine entegre edildi. Ödemelerde ya da uygulama girişlerinde kullanılabilen parmak izi tarayıcı son derece basit ve hızlı şekilde çalışıyor, kolaylık sağlıyor. Üstelik bu sayede telefonun ön tarafındaki çerçeveler de ilerleyen dönemde ortadan kalkabilir. Tabii bu Vivo X20 Plus UD için geçerli değil çünkü ince de olsa hâlâ bu cihazın üst ve alt kısmında çerçeve mevcut.

Peki Vivo X20 Plus’ın diğer özellikleri neler? Orta sınıf olarak kabul edilen telefonda Qualcomm Snapdragon 660 işlemci çipseti bulunuyor. Arka tarafta çift lensli 12MP ve 5MP kamera mevcut. Ayrıca oldukça büyük 3905mAh batarya ile uzun kullanım süresi vadediyor.

Fakat maalesef X20 Plus UD şu anda sadece Çin için duyuruldu. Yani telefon şimdilik Avrupa ve ABD bölgelerine gelmeyecek, dolayısıyla Türkiye’de de distribütör yoluyla satın alma şansımız olmayacak. Yine de ilerleyen dönemlerde ekran üstü parmak izi sensörlerinin yerleşmesi açısından bu oldukça sevindirici.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir