Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Kezban Acar Tokgöz kimdir?

Kezban Acar Tokgöz kimdir?

haber haber -
13 0

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1981 Amasya doğumluyum. Öğrenimimi Amasya’da tamamladıktan sonra 2001 yılında İstanbul Okmeydanı Sosyal Sigortalar Hastanesi’ne Hemşire olarak atandım evli ve üç çocuk annesiyim. Okumayı, yazmayı, doğayı, insanları ve de işimi çok seviyorum.

Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?

Yazar olmak için önce çok okumak kendini geliştirmek gerekiyor küçüklükten beri hep notlar alır yazılar yazardım işe başladıktan sonra daha çok kendimi geliştirdim daha çok okudum yazdım daha çok insan hayatına yaşamına dokunup duygularına şahit oldum. Farkındalık yaratmak insanların kalbine de dokunabilmek adına yazdıklarımı yayınlamak istedim.

Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?

Sadece şiir olarak değil her türlü yazı okuduğum için birçok yazar sayabilirim. Yunus Emre, Cemal Süreya, Turgut Uyar, İlber Ortaylı, Bige Güven Kızılay, Kahraman Tazeoğlu, Can Yücel, Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Yabancı yazarları da çok okurum.

İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?  

Hemşirelik mesleğiyle ilgili bir anı yarışmasına katılmıştım bu ilk adımım ve çevremin desteği beni cesaretlendirdi 2018’de yayınlanmış bir anı kitabında yer aldım şiir olarak da katıldığım yarışmalarda ödül almam beni daha da yazmam için teşvik etti. Yazdıklarımın üzerinden defalarca geçtim en iyisini ortaya koyabilmek adına kalem kâğıt hep başucunda oldu. İlk şiir kitabım Ritim Sanat Yayınları ile 2022’de yayınlandı. Kitap çıkarmayı hep istedim ama önce çok okumak ve çok çalışmak yazmak gerekliydi.

Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?

Yazdıklarımda herkesin kalbine ruhuna hitap edebilecek şeyler olduğuna inanıyorum. Kitaba dokunabilen tüm okurlarıma hitap etmek adına (zenginliğim) isimli şiirde yayınladım.

Kitabınızın teması nedir?

İnsanın var olmasındaki üç şeyi baz aldım. Ümit inanç sevgi. Bu duyguları tüm okurlarıma söz sanatıyla en güzel şekilde ifade etmeye hissettirmeye çalıştım.

İlham kaynağınız nedir?

Çevremdeki her şeyden doğadan uçan kuştan gökyüzündeki buluttan her şeyden en çokta kalbimdeki sevgiden ilham aldım.

Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?

Ritim Sanat Yayınları başta olmak üzere tüm kitapçılardan ulaşabilirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir