Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. KIZIL GELİNCİK KİTABI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

KIZIL GELİNCİK KİTABI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

haber haber -
2 0
  1. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Tabi, ben Furkan Sadık Öz. 26 yaşındayım ve Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşıyorum. Liseyi de Tekirdağ’ın Saray ilçesindeki Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi’nde okudum. Lisenin ardından Bayburt Üniversitesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden 2019 yılında mezun oldum. Mezun olduktan sonra 1 yıl KPSS sürecine girdim ancak olmayınca askerliğimi yapmaya karar verdim. 1 yıl yedek subay olarak askerliğimi yaptıktan sonra ise bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde rehber öğretmen olarak çalışmaya başladım. Şuan bu özel eğitim merkezinde çalışmayı sürdürüyorum. Tabi bu çalışma süresi boyunca eğitimlerle kendime bir şeyler katmaya da çalışıyorum, bu eğitimler sıklıkla çocuklar üzerine. Evet, polisiye kitap yazarının hem ruh sağlığı uzmanı olması hem de çocuklara yoğunlaşması biraz komik ve ironik ama hangimizin tek bir yönü vardır ki? Bu birden fazla yönümden yalnızca birisidir. Mesela fotoğrafçılığı özellikle de gökyüzü fotoğrafçılığını çok seven birisiyim, bunun için ekipmanların var, fırsatını buldukça çekim yapıyorum. Yazı yazmayı, yorumlamayı, analiz etmeyi de çok severim. Okuduğum kitapların kenarları genellikle bu yüzden notlarla doludur. Yazarken böyle dolu dolu olabiliyorum ancak iş konuşmaya geldiğinde bu doluluk azalabiliyor, bu da benim bir dezavantajım diyelim ve kendimi tanıtma kısmını burada bitirelim.

  • Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?

Açıkçası hiç böyle bir tanımlamam olmadı, yazar olmak çok üst bir seviyedir bence. Ben sadece bir şeyler yazabileceğime inandım ve yazdım. Bu inancın ne zaman başladığını soruyorsanız söyleyeyim. 4 yıl önce başladı, kitabın diğer yazarı olan arkadaşımla bir kitap mağazasını gezerken bazı kitapları gördük ve “bu kitaplar bile basılmaya layıksa biz neden bir tane yazamayalım ki?”  diye düşündük ve yazmaya karar verdik. Şöyle uzaktan bakıldığı zaman bu tavır hoş karşılanmayabiliyor ancak kitaplarla içli dışlı olup da analiz yeteneğiniz gelişmeye başlayınca gerçeği fark edebiliyorsunuz. Bu arada ufak bir dipnot düşmek isterim. Biz de efsane ötesi bir kitap yazdığımızı savunmuyoruz ancak insanlara bir şeyler katabileceğine canı gönülden inanıyoruz.

  • Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?

Bunu açıklayabilmem için biraz sınıflandırma yapmam lazım:

 A. Türkiye’de

1.  Dilin sadeliği, akıcılığı ve ders vericilik açısından; Ahmet Şerif İzgören, Engin Geçtan,

2. Psikolojik bilgilerin aktarımını kolaylıkla sağlama ve kendine yardım türünde işlevsel olma açısından; Hakan Türkçapar, Yankı Yazgan

B. Dünyada

1. Polisiye türünde sevdiklerim; Simon Beckett, Alein Kentigerina, Arthur Conan Doyle, John Verdon,

2. Geçmişe gidersek; Jean Jacques Rousseau, Mihail Bulgakov, Friedrich Nietzsche, Erasmus, Dostoyevski,

3. Psikolojide; Marie Haddou, Sigmund Freud, Irvin Yalom, David Burns, Viktor Frankl, Erich Fromm.

Tabi bu liste uzar, gider. Biz en iyisi burada bırakalım.

  • İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?

3 yıl önce düşündüm ancak bazı teknik aksaklıklardan ötürü -hangi yayınevi kabul eder, süreç nasıl işler bilgisinin bilinmemesi, güven problemleri vb.- sadece düşüncede kalmak zorunda kalmıştı.

  • Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?

Yazdığımız kitabın polisiye olduğunu hesaba katarsak 18 yaşının üzerindeki her bireye hitap ettiğimizi söyleyebilirim. İçerisinde ağır terimler olmamasından ve kitabın bir solukta okunabilecek uzunlukta olmasından ötürü de bu yaş grubunun içerisindeki kitlenin okuyabileceğini düşünüyorum.

  • Kitabınızın teması nedir?

Farkındalık temasını işledik kitabımızda.

  • İlham kaynağınız nedir?

Büyümeye ve yaşımı almaya başlamamla beraber öldürmemiş olduğum hayal gücüm diyebilirim. Çocuklarla bağımın kuvvetli olmasının bir sebebi de bu aslında, onlar biz yetişkinler gibi hayal güçlerini sınırlandırmazlar ve çok yaratıcı düşünebilirler. Zaten yetişkinlerin hayal güçlerinin kapanma sebebi de çocukluktaki bu baskılamadan kaynaklanıyor.

  • Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?

Eserimizi kabul edip yayına alan Ritim Sanat başta olmak üzere; Kidega, D&R, KitapYurdu, İdefix ve Küresel Kitap isimli sitelerden ulaşabilirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir