MEİGDER’den Başkonsolos Mendeli’ye ziyaret

 MEİGDER’den Başkonsolos Mendeli’ye ziyaret

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Yönetimi ve üyeleri, yeni hizmet binalarına taşınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’ye ‘Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

KKTC Mersin Başkonsolosluğu, yapımı kısa bir süre önce tamamlanan Akdeniz Hükümet Konağı’na taşınarak yurttaşlara buradan hizmet vermeye başladı. MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ile dernek üyeleri de KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’yi makamında ziyaret etti. MEİGDER Başkan A. Vahap Şehitoğlu, öncelikle yeni bina için ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti ve ardından dernekle ilgili bilgiler verdi. Henüz 3 yıllık bir dernek olmalarına rağmen şuanda 51 üyeye ulaştıklarına dikkat çeken Başkan Şehitoğlu, “Dernek olarak Akdeniz Gazeteciler (AGF) Konfederasyonu’na bağlıyız ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) üyesiyiz. En üst çatının altında bir derneğiz” dedi. 

“YAZILI BASINDAN ÇOK DAHA HIZLIYIZ” 

Kendilerinin de elbette yazılı basın geleneğinden yani klasik gazetecilikten geldiklerini anımsatan Başkan Şehitoğlu, çağın gereklerine uyarak internet gazeteciliğine geçiş yaptıklarını anlattı. “İnternet gazetecileri olarak yazılı basından çok daha hızlıyız” diyen Şehitoğlu, devletin de Basın İlan Kurumu vasıtasıyla yazılı basından internet gazeteciliğine geçilmesi amacıyla bir dizi yönlendirmesi olduğunu vurguladı. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ 

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ise öncelikle dernek üyeleriyle tek tek tanışarak bir süre sohbet etti. Uzun yıllardır hizmet verdikleri eski binalarının artık fiziki olarak yetersiz kaldığını ifade eden Mendeli, kendinden önceki başkonsolosların yeni bina için girişimde bulunduğunu ancak bunun kendilerine kısmet olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

“BASIN BİZİM BAŞ TACIMIZ”
Basına çok kıymet verdiklerini anlatan Başkonsolos Mendeli, “Basın baş tacımızdır hele hele Kıbrıs için. Tanınmamış bir ülkenin zorluklarını yaşıyoruz. Ama sesimizi basının sayesinde duyuruyoruz” dedi. İnternet gazeteciliğinin de son dönemlerde çok önem kazandığının altını çizen Mendeli, “Haberler, internet yoluyla çok hızlı bir şekilde veriliyor. Gazeteler daha basılmadan internet gazetecileri o haberi duyurmuş oluyor. Bizim meslekte basını taramak çok önemlidir. O yüzden sabah kalkınca ilk işim önce Kıbrıs haberlerini sonra Türkiye haberlerini tarayıp sonra işime başlarım” şeklinde konuştu. 


“AYNI MİLLETİN EVLATLARIYIZ”

Önümüzdeki ay 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 49. Yıldönümünün kutlanacağını da hatırlatan Mendeli, “Geçmişe baktığımız zaman her ne kadar Rum Yönetimi, Kıbrıs’ın tarihini 1974’ten sonra anlatmaya çalışsa da durum öyle değil. Bizim bu devleti kurmamız hiç kolay olmadı. Ama çok şükür Anavatanımız başucumuzda, o yüzden güçlüyüz, Türkiye güçlü olursa biz de güçlü oluruz. Hiçbir zaman kendimizi Türkiye’den ayrı görmüyorum. Nereye gidersek gidelim ‘biz’ diye hitap ediyorum. Aynı milletin evlatlarıyız, ben de nereye gitsem ‘Kuzey Kıbrıs’ dediğimiz zaman kapılar her zaman sonuna kadar açılıyor” ifadelerini kullandı. 

“EN BÜYÜK HATA ULUSLARARASI CAMİADADIR”

Mendeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye dışında tanınmayıp sadece Rum tarafının tanınmasını ve ardından çok tartışmalı şekilde tek taraflı olarak Rumların Avrupa Birliği’ne (AB) alınmasıyla ilgili olarak da şunları kaydetti: “Öncelikle bu konuda Birleşmiş Miletlerin (BM) aldığı yanlış kararlar var. Aslında BM tarafsız deniliyor ama değiller, Rumların gasp ettiği Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımış oldular. İkinci hatayı da AB yaptı. Onlar da kendilerinin tarafsız olduğunu söyleyip insan haklarından bahsettiler ama insan haklarının neresindedir ki iki toplumlu anlaşma yapılmayan bir ülkenin yarısını AB’ye alıp da yarısını dışarda bırakmak? Onlarda taraf oldu. Bu dengesizlik olduğu sürece Rumlar elbette ki Türklerle anlaşmaya yanaşmaz. Çünkü tüm dünya bu şekilde Rum tarafını tanımış oldu. Kıbrıs’a gelen tüm yardımlar Rum tarafına akıyor. Neden gelip Rumlar bizlerle bir anlaşma yapsınlar ki? O yüzden en büyük hata uluslararası camiadadır.” Ziyaret, Başkan Şehitoğlu’nun Başkonsolos Mendeli’ye çiçek takdim etmesinin ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun