Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Meral Asiltürk kimdir ?

Meral Asiltürk kimdir ?

haber haber -
2 0

Meral Asiltürk kimdir ?

23 Nisan 1980 yılında İstanbul’da doğdu.
Tiyatroya ilgisi lise yıllarında başladı. 1996-2001 Yılları arasında Enis Fosforoğlu Tiyatrosu kurslarına katıldı ve sertifikasını alıp kendisinin yanında asistan olarak 3 yıl çalıştı.
2001 yılında mimar sinan üniversitesi devlet konservatuvarı tiyatro bölümünü kazanmıştır.Aynı yıl grotowskı ve yoksul tıyatro tekniğiyle ılgılı workshopa ve alman dans tiyatrosunun hareket beden ve oyunculuk uzerıne yaptığı çalışmalara katılmıştır.Yıne aynı yıl turgut özakman’ın yazdığı kanaviçe adlı oyunda yer almıştır.Ve o yıl okul tarafından sahnelenen Anton Çehov’un vanya dayı adlı oyununda teknık ekıpte görev almıştır.2002 yılında sahnelenen Simurg adlı oyunun teknık kadrosunda yer almıştır.Ve aynı yıl sahneye konulan Keşanlı alı Destanında oynamıştır.ve o yıl okulun koyduğu kırık testı adlı oyunda teknık ekıpte çalışmıştır.2003-2004 yılları arasında Bertolt Brecht ın Üç kuruşluk opera adlı oyununda 2 yıl boyunca rol almıştır.(bayan peachum)
2005 yılında Levent öktemın sahneye koyduğu Üçkız kardeş adlı oyununda olga karakterıyle mezun olmuştur.
2009 yılında Tiyatrokare de çalışmaya başlamıştır.9 yıl boyunca Zülfü Livaneli’nin romanından uyarlana Leyla’nın Evi adlı oyunda yer almıştır. Sonrasında fosforlu cevriye adlı oyunda 4 ayrı karakteri canlandırmıştır.
2022 yılında Ağaçlar ayakta ölür oyununun kadrosuna dahil olmuştur Halen Tiyatrokare bünyesindeki oyunlarda rol almaktadır.
Televizyon tecrübesi2002 yılında ntv de yayınlanan İPUCU adlı programla başlamıştır.2007 yılında BİR DEFA adlı kısa filmde rol almıştır 2008 yılında samanyolu tv de BEŞİNCİ BOYUT adlı tv dizisinde rol almıştır2009 yılında show tv de yayınlanan BU KALP SENİ UNUTURMU adlı dizide rol almıştır
2010 yılında Öyle Bir Geçer Zamanki adlı diziye oynamıştır.2011 yılında ELDE VAR HAYAT adlı dizine belgin karakterini oynamıştır. 2014 yılında BENİ BÖYLE SEV adlı dizide safiye yenge karakteri ile üne kavuşmuştur.2016 yılında ADI EFSANE adlı dizide nurcan karakterini oynamıştır. 2018 yılında 4n1k adlı dizide melike karakterine hayat vermiştir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir