Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Mülteci krizi büyüyor: Türkiye’ye delegasyon geliyor

Mülteci krizi büyüyor: Türkiye’ye delegasyon geliyor

admin admin -
10 0

Avrupa Birliği ile Belarus arasındaki mülteci krizi tırmanıyor… AB’nin yaptırım kozunu masaya sürmesiyle birlikte Belarus’un “Mültecilerin sınırdan geçmesine izin vereceğiz” açıklaması Avrupa’da kriz yarattı. Litvanya Başbakanı, “Minsk yönetimi, İstanbul’dan mültecileri Belarus’a gönderiyor” iddiasında bulundu. Avrupa’dan bir delegasyonun ise Türkiye ile ilgili plan yaptığı öne sürüldü. 

Geçen ay Yunanistan’dan Litvanya’ya uçan Ryanair uçağını Minsk’te indirip uçakta bulunan muhalif gazeteci Roman Protasevich’i ve kız arkadaşını gözaltına alan Belarus ile Avrupa Birliği arasında gerilim tırmanıyor…

Avrupa Birliği’nin yaptırım kartını masaya getirmesiyle birlikte Belarus önceki gün bir açıklama yaptı. Belarus yönetimi, ülkede bulunan ve Avrupa ülkelerine giriş yapmak isteyen mülteciler için Avrupa kapılarını açacağını duyurduktan sonra Avrupa Birliği ülkeleri ve Belarus’un komşuları ayağa kalktı.

Litvanya Başbakanı Simonyte dün düzenlediği basın toplantısında Belarus’un mülteci planının detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Simonyte, Türkiye ile ilgili de iddialarda bulundu.

Simonyte, “Belarus, mültecilere ücretsiz uçuş sunuyor. Bağdat’tan ve muhtemelen İstanbul’dan mültecileri uçaklarla Belarus’a götürüyorlar. En az bir mültecide bunu tespit ettik” dedi. Litvanya yönetimi, “Her gün sınırdan yüzlerce mülteci geliyor ve çoğu Türkiye’den geliyor. Minsk ile Bağdat arasında doğrudan uçuş ayarlayan seyahat acenteleri var ve Belarus’ta ve diğer ülkelerde bu sözde turistleri Minsk’e taşıyorlar. Belarus’a gelen insanların çoğu Bağdat’tan geliyor” derken Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis ise çok sayıda insanın da Türkiye’den geldiğini açıkladı.

“TÜRK HAVAYOLU ŞİRKETLERİYLE GELİYORLAR”

Bir Litvanya hükümet yetkilisi, Reuters haber ajansına bazı belgeler göstererek yakalanan mültecilerin üzerinde uçuş bilgilerinin yer aldığı kartlar ve biletler bulunduğunu aktardı. Reuters haber ajansı, “Litvanya yetkilisinin gösterdiği ve mültecilerin üzerinden çıkan belgeler arasında Belarus’un resmi havayolu şirketi Belavia’ya ait uçağa biniş kartı da yer alıyordu. Yetkili Reuters’a İstanbul’dan Minsk’e 27 Mayıs tarihli dört adet biniş kartı gösterdi” ifadesini kullandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir