Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Rekabet Kurulu, META’yı İncelemeye Aldı

Rekabet Kurulu, META’yı İncelemeye Aldı

haber haber -
12 0

META’nın Veri Birleştirme Politikaları Soruşturuluyor

Rekabet Kurulu’nun açıklamasına göre, META tarafından piyasaya sürülen ‘Threads’ isimli uygulamaya giriş yapabilmek için kullanıcıların bir Instagram hesabına sahip olmalarının zorunlu tutulduğu ve benzer şekilde Threads hesabını kaldırmak isteyen kullanıcıların Instagram hesabını da silmek zorunda bırakıldığı iddiası üzerine, META hakkında ön araştırma başlatıldı.

META Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Yapılan ön araştırmada, META’nın veri birleştirme politikalarının incelendiği ve 23 Kasım 2023 tarihinde META hakkında soruşturma başlatıldığı belirlendi. META’nın Threads üzerinden toplanan verileri diğer ürünlerinde kullanma ve performans analizi için verileri kullanma durumu inceleniyor.

Geçici Tedbir Kararı Alındı

Rekabet Kurulu, 8 Şubat 2024 tarihinde yaptığı toplantıda, META’nın pazarda hakim durumda olduğu ve veri birleştirme davranışının rekabeti zedelediğini tespit etti. Bu çerçevede, Instagram ve Threads arasındaki veri birleştirme davranışının engellenmesi için geçici tedbir kararı alındı. Günlük para cezası uygulanarak META’nın bu duruma son vermesi istendi.

Threads Faaliyetlerini Sonlandırdı

Meta’nın tedbir kararına uyması için ‘profilsiz kullanım’ önerisinin reddedilmesinin ardından Threads, Türkiye’deki tüm kullanıcı profillerini devre dışı bıraktı. Rekabet Kurulu, Threads’in faaliyetlerini durdurması ile tedbir kararına uygun davrandığına karar vererek günlük para cezasını sonlandırdı.

İlgili Yazılar