Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Samsung Galaxy S9’da Gelişmiş Yüz Tanıma Olabilir

Samsung Galaxy S9’da Gelişmiş Yüz Tanıma Olabilir

admin admin -
12 0

Aslına bakarsanız Samsung’un Galaxy Note 8, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus gibi amiral gemisi cihazlarında da yüz tanıma özelliği vardı fakat eleştirilere maruz kalmıştı. Özellikle Apple’ın kendi Face ID teknolojisi iPhone X üzerinde kullanılınca arka planda kaldı ve yeteri kadar dikkat çekemedi. iPhone X, 3D tarayıcısıyla kullanıcının yüzünü daha iyi algılıyor ve yüksek güvenlik sağlıyordu.

Samsung’un Yeni Planları Var

Şimdi ise görünüşe göre Samsung yeni bir yüz tanıma teknolojisi üzerinde çalışıyor ve önceki güncellenecek. ‘Scan Biometrics’ adı verilen bu zeki sistem, SamCentral üzerinde sızdırıldı ve Note 8’in Oreo beta ayarları APK’sinde gözüktü.

Hem göz bebeğini, hem de yüzü bir arada tanıyabilen ve düşük ışıkta ya da çok parlak ışıklarda dahi sorunsuz çalışabilen teknoloji, güvenlik ile isabetlilik konusunda fark yaratacak. Samsung’un bu şekilde Face ID’yi geride bırakmayı düşündüğü tahmin ediliyor.

Yeni Telefonlarda Olacak

Samsung geçen yıl yüz tanıma teknolojisini Note 8’de denemişti fakat geliştirilmiş sürümü Galaxy S9’da karşımıza çıkacak. Yeni amiral gemisi telefon ve yüz tanıma teknolojisi önümüzdeki ay MWC 2018’de tanıtılacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir