Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. SBK o yalıyı nasıl aldı? İki kritik isim mahkemede anlattı

SBK o yalıyı nasıl aldı? İki kritik isim mahkemede anlattı

admin admin -
13 0

SBK davasında iki sanık daha mahkemede ifade verdi. Alptekin Yılmaz, Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın Beylerbeyi’ndeki yalısının nasıl alındığını; Olessia Zoubkova ise ABD Hazinesi’ni 516 milyon dolar dolandırmakla suçlanan Jacop Kingston’dan 68 milyon TL’ye nasıl şirket satın aldığını anlattı.

SBK davasının 10 sanığından beşi 17 Mayıs’ta görülen davanın ilk duruşmasında savunmalarını yapmıştı. İlk duruşmanın ardından hakkında yakalama emri bulunan sanık Alptekin Yılmaz yakalanarak 28 Mayıs’ta 10 Asliye Ceza Mahkemesi’nde re’sen celse açılarak hakim karşısında savunmasını yaptı.

KAYNAK ARAYIŞINDAYKEN SBK’YA YÖNLENDİRİLDİ 

Sanık Alptekin Yılmaz savunmasında, sanıklardan Sezgin Baran Korkmaz, Jacob Kingston, Ayşe Nil Yılmaz ve Lev Aslan’ı tanıdığını belirterek, Servus AŞ şirketinin 2013-2014 yıllarında danışmanı ve  sigortalı çalışanı olduğunu belirtti. Sıkıntıda olan şirket için iflas erteleme kararı verildiğini söyleyen Yılmaz, kaynak arayışına girdiklerinde Atilla S. isimli kişinin kendilerini Sezgin Baran Korkmaz’a yönlendirdiği söyledi.

SBK YENİ ŞİRKET KURDURDU

Sezgin Baran Korkmaz’ın iflas ertelemesi olan şirket için değil başka şirket üzerinden teminat vereceğini söylediğini belirten Yılmaz, “Biz şirketi kurduk ihalelere girecektik, ancak bankalar bize teminat vermediği için ihalelere giremedik. Daha sonra Sezgin Baran Korkmaz’ın yönlendirmesiyle bir şahsın Amerika’da durumunun iyi olduğu, fon şirketi bulunduğu ve varlıklı birisi olduğunu söylemesi üzerine iletişime geçtik. Kendisi bizimle bir şirket kuracağını söyledi ve kardeşim Ayşe Nil Yılmaz’ın da onayını alarak Setup isimli şirketi kurduk” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir