Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Serdar BAĞBAŞI Kişisel Markalaşma

Serdar BAĞBAŞI Kişisel Markalaşma

haber haber -
7 0

Serdar BAĞBAŞI Kişisel Markalaşma

Kişisel markalaşma uzmanı Serdar BAĞBAŞI ile en çok merak edilen Kişisel Markalaşma üzerine kısa bir söyleşi yaptık. Buyurun görüşmemizin satır başlıkları.
Kişisel markalaşma bizim konumuza girmediği için o zaman biz kenara çekilelim, siz bu konuda bizleri bilgilendirin.

Tatbiki teşekkür ederim. Kişisel Markalaşma ‘da izlenmesi gereken yol ve karşılaşılan zorlukları sizlere anlatmaya çalışacağım.
Kişisel markalaşma da en çok karşılaşılan sorun ise kişinin zihninde olduğunu düşündüğü insan ile olmak istediği insan arasında büyük farklar olmasıdır.
Burada kişilik analizi hayati önem taşımaktadır. Çünkü kişiyi olduğu halinden başka bir haliyle göstermek kadar zor bir durum yoktur. Olsa da bu zaman içerisinde başarısız olacak ve proje çökecektir.

Birçok psikoloğun incelemesinde çıkan ortak sonuçlardan biride kişinin zihninde olduğunu düşündüğü insan ile olmak istediği insan arasında büyük farklardır. Kişisel markalaşmanın önemini anlayan her marka uzmanı ilk önce değinmesi gereken konunun bu olduğuna inanıyorum.

Çünkü kişisel markalaşma da sizi rakiplerinizin ya da diğer sektörde bulunanlardan ön plana çıkartacak bir kaç konu başlığı vardır.
Bunlardan birincisi ise sözünüzün değeridir. Eğer siz olduğunuzdan başka bir şekilde lansman edilirseniz sürekli karşınıza çıkacak olan yeni sorunlar olacaktır. Sürekli çıkan sorunlarda sizi daha çabuk yoracağı için kişisel markalaşma da en büyük darbeyi yine kendinizden alacaksınız.

Bu sorunların çözümünün ne kadar kolay ve basit olduğunu sizde farkına vardınız umarım. Kişisel markalaşmada ilk önce kendimiz olmak ve sevdiğimiz iş üzerinde yoğunlaşarak ilerlemek en kolay ve makul yoldur.

Hızlı yol alabilmek için markalaşma çalışmalarına başlamadan bazı sorulara samimi cevap vermemiz işimizi kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır. Bu sorular

  • Kişisel değerleri,
  • Becerileri,
  • İletişim yeteneği,
  • Güçlü ve zayıf yanlarını tespit etme,
  • Kişilik sorunlarının olup olmadığı,
  • Giyim, konuşma, davranış vb. yani kişisel imaj,
  • Gerçekçi hedefleri,
  • Fiziksel yapı şeklinde sıralanabilir ve daha da arttırabiliriz.

Olduğunuz kişiden farklı bir kişi olarak kişisel markalaşma yolunda gitmeye kalkmanız süreci zora sokacak, hem de sonuç almamakla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Kişisel markalaşma da dikkat etmeniz üzerinde titizlikle durmanız gereken konuları sizlere kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalıştım.
Bildiğiniz sevdiğiniz ve ilgi duyduğunuz işlerde kendinizi geliştirmeniz daha kolay ve sağlıklı olacağı için eğiliminizi bu yönde sürdürmenizi tavsiye ederim.
Bundan sonraki kişisel markalaşmada inceleyeceğimiz konular, kişisel değerler, kişisel beceriler, iletişim yeteneği, güçlü ve zayıf yanlarını tespit etme, giyim, konuşma, davranış, yani kişisel imaj ve gerçekçi hedefler üzerine konuşacağız. Ayrıntılı bilgiyi academy.b2cfocus.com adresimizden alabilirsiniz.
Bir dahaki kişisel marka söyleşimizde buluşma üzere

Serdar BAĞBAŞI – Kişisel Markalaşma Uzmanı
B2Cfocus.com – Kişisel Markalaşma

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir