Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Site İçi Seo Nasıl Yapılır I Bozbora Medya

Site İçi Seo Nasıl Yapılır I Bozbora Medya

haber haber -
2 0

Site İçi Seo Nasıl Yapılır I Bozbora Medya

Site içi SEO, (on page SEO) internet üzerinde yayın yapan ve organik olarak trafik çekmek isteyen tüm web siteleri için oldukça önemlidir. SEO çalışmaları ile site içi SEO çalışmaları yapmak, web sitenin arama motorlarına uyumlu olmasını sağlayarak, kullanıcıların yaptıkları arama sorgularında sayfaların ön sıralarda çıkmasına yardımcı olur. Bu da organik olarak web sitesine trafik yönlendirme de önemli bir rol oynadığı için e-ticaret firmaları için bu çalışmaların doğru yapılması, geri dönüşümleri artırmada bir fırsat yaratır.

Site içinde olduğu gibi site dışında da yapılan SEO çalışmaları vardır. Bu konuya da önümüzdeki günlerde detaylı bir şekilde değineceğiz. Bugün ise sadece site içi SEO çalışmalarına odaklanacağız.

Site içi SEO nasıl yapılır?

Sitenin hızını düşüren ögeleri kaldırın

Web site yüklenme hızının SEO’ya etkisi bulunduğu için web sitenizin hızını düşüren ögeleri kaldırmanız ve sitenizin yüklenme hızını artırmanız öncelikli çalışmalarınız arasında olmalı. Eskiden SEO çalışmaları çoğunlukla anahtar kelime kullanımlarına bağlı olsa da günümüzde artık kullanıcı deneyimi de arama sonuçlarında çıkan sayfaların sıralarını etkilemekte.

Sitenin yavaş yüklenmesi, arama motorlarına sitenin sorunlu olabileceğini düşündürdüğü için, bu yavaş siteleri arama sorgularında daha alt sıralarda gösteriyor. Arama motorları da kendi kullanıcılarına en iyi deneyimi sunmayı hedeflemekte. Bu sebeple de yavaş açılan sayfalar yerine, açılma hızı yüksek olan sayfaları kullanıcılara öneriyor.

Sayfa başlık ve alt başlıklarını doğru düzenleyin

Arama motoru botları, sayfaları indekslerken özellikle sayfa başlıklarına bakarak, sayfanın ne ile ilgili olduğunu anlar. Bu sebeple de sayfa başlıklarınızı doğru bir şekilde kurgulamanız ve oluşturmanız gerekir.

Web sitenizdeki her sayfalarda bir tane “h1” etiketli ana başlık olduğunda emin olun. “h1” etiketi, sayfa ana başlığını gösterir. Her sayfada bir tane “h1” başlığının olması tavsiye edilir. Aksi halde bu botlar sayfayı indekslemekte sıkıntı yaşarlar.

Site içi SEO çalışmalarınızı yaparken sayfa içindeki metinlerde de ara başlık kullanmanız gerektiğinde, “h2, h3, h4, h5, h6” etiketlerini kullanabilirsiniz. Burada hiyerarşik bir düzen içerisinde bu alt başlık etiketlerini kullanabilirsiniz. Bu alt başlıkları ise istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Madeller Halinde:

  • Meta açıklamalarınızı doğru kurgulayın.
  • URL yapınızı anlamlı ve okunabilir kelimelerle oluşturun.
  • Görsel optimizasyonunuzu doğru bir şekilde yapın.
  • Site içi yönlendirme linklerinizi inşa edin.
  • Gerekli yerlerde anahtar kelimeler kullanın ve yoğunluğu iyi ayarlayın
  • Sitenizi düzenli aralıklarla güncelleyin

Dilerseniz tüm bunları sizin adınıza Bozbora Medya ailesi olarak yapabiliriz,arkanıza yaslanın ve içeceğinizi yudumlayın.İş yükünüzü hafifletmek,sitenizin değerini yukarıya taşımak için vargücümüzle sizler için çalışıyor olacağız.Ücretsiz danışmanlık ve bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bozbora Medya I Rengarenk Bir Dünya

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir