Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Stripe Bitcoin Desteğini Sonlandırıyor

Stripe Bitcoin Desteğini Sonlandırıyor

admin admin -
12 0

Stripe bugün yaptığı açıklamayla Nisan ayından itibaren artık Bitcoin ile ödeme almayacağını duyurdu. Müşterilerinin artık Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak tercih etmediğini dile getiren firma, bu sebeple de yavaş yavaş BTC desteğini sonlandıracak ve 23 Nisan 2018 tarihinde de tamamen kesecek.

Bitcoin’e Destek Azalıyor

Aslında bu Stripe’ın dört yıl önce yaptığının tam tersini gerçekleştirmesi anlamına geliyor. Çünkü yıllar önce kendileri Bitcoin ile çalışmayı kabul eden ilk ödeme playformu olmuştu ve BTC’nin potansiyelinden bahsetmişlerdi.

Bu sırada Stripe CEO’su ve aynı zamanda kurucularından olan Patrick Collison da kararla ilgili uygun şekilde bazı açıklamalar yaptı ve ‘Bitcoin’in bugün önemli olduğunu biliyoruz fakat beş yıl sonra bu durum değişebilir’ şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi son dönemlerde Bitcoin eski popülaritesinde değil ve bunun için de Bitcoin Cash çıkarıldı. Hem hesap işlem ücretleri çok ciddi oranlarda artış yaşarken, hem de aktarım süreleri giderek uzadı. Bunun sebebi de BTC’ye olan yoğun ilgi sebebiyle blok zincirinin kapasiteyi aşması.

Bitcoin cephesinde ise son dönemde fiyatlar biraz çalkantılı duruyor. Bu haberin yazıldığı tarihte bir Bitcoin değeri yaklaşık 11 bin dolar fakat aynı zamanda 6 Ocak’ta da 17 bin dolara kadar yükselmişti. Bakalım ilerleyen dönemlerde ne olacak ve Bitcoin yükselişe mi, yoksa düşüşe mi geçecek?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir