Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Yeni Destek Paketi

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Yeni Destek Paketi

haber haber -
11 0

Bakanlıkça Yayımlanan Yönetmelikle Üreticilere Büyük Kolaylık

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarımsal Üretime Dair Faiz/Kar Payı Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda üreticilere sağlanan destekler detaylı bir şekilde açıklandı.

Yeni Destekler ve Fırsatlar

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, üreticilere sağlanan desteklerin geniş kapsamlı olduğu belirtildi. Temel bitkisel ve hayvansal üretim konularında 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi imkanı sunulacak. Üreticiler, bu kredinin yüzde 70’ini tarımsal girdiler için ayni, yüzde 30’unu nakit olarak kullanabilecek.

Üretim planlaması kapsamında üretim yapanlar yüzde 20, sözleşmeli üretim yapanlar ise yüzde 15 ilave faiz/kar payı indiriminden faydalanabilecek. Hastalıktan ari işletmeler ve sağlık sertifikasına sahip hayvancılık işletmeleri de ciddi faiz indirimlerinden yararlanacak.

Bakan’dan Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilere sağlanan desteklerin tarımsal üretimin devamlılığını ve gıda arz güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu vurgulayarak, çiftçilerin ve üreticilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Yumaklı, yapılan düzenlemelerin tarımsal üretimde yeni rekorların kırılmasını ve tarımsal ihracatın daha üst seviyelere çıkarılmasını hedeflediğini ifade etti.

İlgili Yazılar