Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. TBMM Başkanlığı Döneminde Anayasa Değişikliği ve Yeni Anayasa Çalışmaları

TBMM Başkanlığı Döneminde Anayasa Değişikliği ve Yeni Anayasa Çalışmaları

haber haber -
27 0

Cemil Çiçek Anayasa Değişikliği Konusunda Uyarılarda Bulundu

TBMM Başkanlığı döneminde bütün siyasi partilerin seçim beyannamelerinde Anayasa değişikliğinin yer aldığını hatırlatan Cemil Çiçek, yeni bir Anayasa yapamamaktan üzüntü duyduğunu ifade etti. Meclis arşivinde 30 bin sayfalık Anayasa dokümanının bulunduğunu belirten Çiçek, öncelikle ne yapılacağının kararlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Çiçek’in Anayasa Çalışmaları ve Siyasi Partilerle İşbirliği

Cemil Çiçek, TBMM Başkanı seçildikten sonra siyasi partileri ziyaret ederek Anayasa değişikliği konusunda çalışmalar başlatma sözü verdiğini ve partilerin desteğini aldığını belirtti. Siyasi partilerin yeni Anayasa için görüşlerinin olduğunu ve toplumun değişime ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Çiçek, akademik çevrelerden de destek alarak Anayasa çalışmalarına başladı.

Yeni Anayasa Çalışmalarının Karmaşıklığı

Anayasa hukuku profesörlerinden oluşan bir komisyonun toplanması ve siyasi partilerin genel bir onayı olmadan Anayasa maddelerinde mutabakatın anlamsız olduğunu belirten Çiçek, Anayasa değişikliğinin kolay olmadığını vurguladı. Meclisteki görüş ayrılıklarının ve farklı önerilerin netleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Anayasa Değişikliği ve İtibar Kaybı Riski

Cemil Çiçek, siyasi partilerin Anayasa değişikliği konusunda uzlaşamaması durumunda parlamentonun ve siyasi partilerin ciddi bir itibar kaybına uğrayacağını belirtti. Ayrıca, darbecilerin haklı çıkarılacağını ve toplumun güvenini kaybedeceğini ifade etti. Anayasa değişikliği sürecinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Yazılar