Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Ticaret Bakanlığı, Sosyal Mühendislik Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

Ticaret Bakanlığı, Sosyal Mühendislik Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

haber haber -
12 0

IBAN Kiralama İlanlarına Dikkat!

Ticaret Bakanlığı, sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı önemli bir uyarıda bulundu. Bakanlık, IBAN kiralama ilanları gibi yöntemlerle tüketicilerin dolandırılmasının suç teşkil ettiğini vurguladı.

Dolandırıcılar Hedeflerini Nasıl Belirliyor?

Bakanlığın açıklamasına göre, dolandırıcılar çeşitli platformları kullanarak özellikle gelir kaynağı kısıtlı olan veya daha hassas tüketicileri hedef alıyor. Araç ya da ikinci el ürün siteleri, sosyal medya ve yatırım platformları sıkça kullanılan kanallar arasında.

Vatandaşları Bekleyen Riskler

Vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar arasında, kişisel bilgilerin paylaşımı, aldatıcı tekliflere karşı tedbirli olunması ve özellikle IBAN kiralama gibi dolandırıcılık yöntemlerine karşı hassasiyet gösterilmesi bulunuyor. Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu’na göre, bir banka hesabının başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermek suç teşkil ediyor.

İncelemeler ve İş Birlikleri Devam Edecek

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Bankalar Birliği iş birliğiyle gerçekleştirilen çalıştayda, sosyal mühendislik dolandırıcılığı konusunda alınacak önlemler ele alındı. Açıklamada, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması için yapılan çalışmaların devam edeceği belirtildi.

İlgili Yazılar