Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Türkiye Sıradaki Unicorn’u Arıyor!

Türkiye Sıradaki Unicorn’u Arıyor!

haber haber -
9 0

Türkiye Sıradaki Unicorn’u Arıyor!

Dijital teknolojinin hayatımıza her geçen gün daha fazla dahil olması son zamanlarda birçok Türk girişimcinin hızlı büyümesini sağladı. Yemeksepeti, Getir, Trendyol, Peak Games gibi bir çok şirket Unicorn’un da ötesine geçerek decacorn oldu veya olma yolunda ilerliyor.  Şimdi merak edilen ise sıradaki Unicorn’un kim olacağı?

Özellikle pandemi ile değişen kullanıcı alışkanlıkları dünya genelinde birçok dijital şirketin büyümesine hız kattı. Tabii ülkemizin girişimcileri de bu büyüyen pastadan payını aldı. Şimdi ise kıyasıya rekabet içerisinde sıradaki Unicorn (milyar dolar değerinde) şirket olmak için çalışmalarına devam ediyorlar.

İşte bu noktada girişimcilerin ölçeklenmelerini kolaylaştıran bir topluluk devreye giriyor. Topluluğun adı tam amacına uygun seçilmiş: 4 Next Unicorn!

4 Next Unicorn, adından da anlaşılacağı şekilde sıradaki potansiyel unicorn ölçekli girişimi ve girişimciyi arıyor. Aramanın daha da ötesinde girişimcinin büyümek için ihtiyacı olan her alanda destek sağlıyor. Son zamanlarda girişim ekosisteminde çokça duyduğumuz kitle fonlaması, melek yatırım ağları ya da yatırım fonları belirli ölçeğe ulaşmış girişimlere destek verirken 4 Next Unicorn, henüz o ölçeğe gelememiş girişimlerin ilk adımlarını hızlı atmalarını sağlıyor.

4 Next Unicorn Topluluk Başkanı Erhan Bacaksız; topluluğun kilit kelimesinin entegrasyon olduğunu belirtti. Halihazırda 15binden fazla kullanıcının yer aldığı topluluğun mevcut projeler ile entegre olabilen yeni girişimlerin desteklenmesini sağlayarak onları ölçeklenebilir seviyeye ulaştırdıklarını ve hemen ardından iş birliği halinde oldukları yatırım ağları ve fon şirketleri aracılığı ile yatırım sürecine dahil ettiklerini ifade etti.

Şuan yatırım ilişkilerinin geliştirildiği sürecin içerisinde olduklarını belirten Bacaksız, Aralık ayı itibari ile girişimlerin de başvurularının kabul edileceğini; özellikle Lojistik, E Ticaret, Fintech ve Blockchain tabanlı girişimlerin öncelikli olarak değerlendirildiğini söyledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir