Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Windows 10 Artık Daha Şeffaf Olacak

Windows 10 Artık Daha Şeffaf Olacak

haber haber -
13 0

Microsoft’un işletim sistemi Windows 10 için gelecek olan sıradaki büyük güncelleme ile yeni araçlar eklenecek. Bu araçlar kullanıcıya toplanan veriler hakkında daha çok bilgi verecek ve işletim sistemi üzerinde kontrolü ele almanızı sağlayacak. Böylece artık kişisel verilerinizin ve kullanımınızın ne kadarının Microsoft ile paylaşıldığını görebileceksiniz.

Daha Şeffaf ve Açık Windows 10

Firma yeni özellikleri paylaştığı bir blog yazısıyla açıklarken, artık işletim sisteminin gizlilik politikası da değişmiş oluyor. Bugünden itibaren artık ses, arama, konum ve web tarayıcı geçmişi verileriniz size de gösterilecek, nelerin paylaşıldığını bileceksiniz. Ayrıca kategorileri ya da belirlediğiniz verileri silme imkanınız da olacak.

Ayrıca yeni Windows Diagnostic Data Viewer adlı uygulama da yayınlanırken, Microsoft’un topladığı bilgileri gösterecek. Bunların arasında yer alanlar şu şekilde;

– İşletim sistemi adı, sürümü, cihaz numarası gibi yaygın bilgiler.

– Cihazın bağlantısı ve ayarları

– Ürün ve servis performans verileri

– Ürün ve servislerin kullanım oranları

– Bilgisayara yüklenen yazılımlar, cihazın güncelleme bilgileri

Tüm bunlar yeni araçla kontrol edilirken, aynı zamanda kullanıcılarla da veriler paylaşılacak ve artık Windows 10 üzerinde daha çok kontrol sağlayabileceksiniz.

Konya masör

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir