Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Uncategorized
  4. »
  5. Yazar Safiye Demirpolat ile Söyleşiler…

Yazar Safiye Demirpolat ile Söyleşiler…

admin admin -
51 0

Yazar Safiye Demirpolat ile Söyleşiler…

Soru 1 : Safiye hanım öncelikle kendinizden biraz bahseder misiniz?

Merhabalar Hüseyin Bey. Ben Safiye DEMİRPOLAT. Beş çocuklu ailenin dördüncü çocuğu olarak, Elazığ’da dünyaya geldim. Henüz çok küçükken belirginleşen kronik hastalıklarım nedeniyle; kendimi yaşıtlarıma göre hep bir kaç adım geride hissederek büyüdüm. Fiziksel olarak aktif olamadığım ve ya evden çıkamadığım zamanlarda sürekli kitap ve otobiyografi okuyarak, kendi hayatım içinde binlerce hayat yaşamaya başladım. Zamanla yaşadığım bu negatif hissin yerini aslında ne kadar şanslı olduğum gerçeği doldurmaya başlamıştı. Bir yandan tedavilerim sürerken bir yandan da Turizm ve Otelcilik Lisesi’ni tamamladım. Hemen ardından Fırat Üniversitesi’nde İktisat bölümünü okudum. Memur olmayı ve ya atanmayı hiç hayal etmedim çünkü benim isteğim bu tarz bir yaşam değildi. İnsanlara dokunacağım bir mesleğim olmasını istiyordum. Mezun olduğum sene evlendim ve şuan iki çocuk annesiyim. Yazdığım yazıları eşimin okumasının ardından gayet ani bir kararla insanlarla buluşturmak istedik ve yazarlık kariyerim başlamış oldu.

Soru 2 : Peki teşekkür ediyorum, yazmış olduğunuz “Bedel” adlı kitabınızın içeriğinden bahsedebilir misiniz?

İlk kitabım olarak gönlümde özel bir yeri olan Bedel kitabım aslında hem kurgu hem de polisiye tarzda bir roman. Olay örgüsünü eksiksiz tamamlamak için sayısız cinayet dosyası ve dava karar süreçlerini inceledim. Benim için çok farklı ve zahmetli bir süreç olsa da ben sonuçtan çok memnunum. Aziz Bey’in hikayesinde her okurun kendi yaşamından bir parça bulacağına eminim.

 

Soru 3 : Peki teşekkürler. Çok kısa bir sürede  çok büyük bir ilgi topladınız, şuan sosyal medya sizi konuşuyor ve kitabınızın ismini çok satanlar listesine yazdırmayı başardınız. Bu başarınızın sırrı nedir, yaşadığınız bu duyguyu tarif eder misiniz?

Çok satanlar listesine girmek elbette hayallerimin arasında değildi. Okurlarımın geri dönüşleri ve yorumları benim için çok değerli, hepsini tek tek okuyup kendimi geliştirebilmek için değerlendiriyorum. Aynı zamanda sosyal medyada aktif olarak içerik üretiyorum. İnsanlarla aynı duyguları paylaşmak ve anlayıp anlatabilmek tarif edilemez bir duygu.

Soru 4 : Anlıyorum, peki yeni bir kitap projeniz var mı?

Evet var. Yeni bir eser üzerinde çalışıyorum, bu yıl içerisinde basılacağını ümit ediyorum. Tarzı Bedel’den biraz farklı olacak yani polisiye tarzda bir roman değil.

Soru 5 : Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Son olarak sizi okuyan, takip eden okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Yeni hayatlar yaşamak isteyen, kendi hayatından biraz olsun uzaklaşmak isteyen  herkes; okumaktan ve keşfetmekten vazgeçmemeli. Ne kadar zor hayatlarımız olursa olsun, hayat yine de yaşamaya değecek kadar güzel ve değerli. Yeni kitaplarda buluşmak dileğiyle…

İlgili Yazılar