Yusuf Tekin, Londra’da düzenlenen Dünya Eğitim Forumu’na katılarak AA ve TRT’ye özel açıklamalarda bulundu. Forum, 150 ülkeden bakan ve bakan yardımcısının katılımıyla gerçekleşen yoğun ilgi gören bir etkinlik oldu. Tekin, eğitimde yeni teknolojilerin kullanımı, gelecekte atılması planlanan adımlar ve önlenmesi gereken sorunların ele alındığını belirtti. Yeni Eğitim Felsefesi ve Beceri Odaklı Eğitim Bakan Tekin, artık…
Yusuf Tekin, Londra’da düzenlenen Dünya Eğitim Forumu’na katılarak AA ve TRT’ye özel açıklamalarda bulundu. Forum, 150 ülkeden bakan ve bakan yardımcısının katılımıyla gerçekleşen yoğun ilgi gören bir etkinlik oldu. Tekin, eğitimde yeni teknolojilerin kullanımı, gelecekte atılması planlanan adımlar ve önlenmesi gereken sorunların ele alındığını belirtti.
Bakan Tekin, artık bilginin beceriye dönüştürülmesi gerektiği vurgusunu yaparak Türkiye’nin 2024-2025 dönemiyle beceri odaklı bir eğitime geçiş yaptığını açıkladı. Forumda, yapay zeka ve diğer yeni teknolojilerin eğitimde kullanımıyla ilgili örneklerin tartışıldığına dikkat çekti.
Yusuf Tekin, “Eğitimde inovasyon kültürünü geliştiren stratejiler ve değişimler nelerdir?” başlıklı oturumda yapılan konuşmada, dünya genelinden bakanların deneyimlerini paylaştıklarını aktardı. Türkiye’de teknolojinin eğitimde kullanımıyla ilgili gelecek adımlara da değinen Tekin, eğitimin barışı inşa etmedeki rolüne vurgu yaptı.
Bakan Tekin, eğitim-öğretim sisteminden yetişen gençlerin barışı tehdit eden hususlara kaynaklık edebileceği uyarısında bulundu. Yeni paradigmalar inşa edilirken barış ve insan haklarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak dünya genelindeki çatışmalara ve soykırımlara dikkat çekti. Tekin, “İyi insan, huzurlu ve barış içinde yaşayan bir toplum için eğitim önemlidir” dedi.
Yusuf Tekin’in vurguladığı gibi, eğitimde yapılan değişimlerin barışı ve insan haklarını merkeze alması, gelecek kuşakların daha güvenli bir dünyada yaşamasına katkı sağlayabilir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]