Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın da katıldığı İran konulu Körfez İşbirliği Konseyi zirvesinin ardından açıklamalarda bulundu. Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Körfez bölgesindeki sorunların çözümü için çalıştıklarını belirtti.
Erdoğan, Körfez’deki gerilimlerin bir an önce giderilmesi için çaba gösterdiklerini vurguladı. Bölgede çözüm sağlanması yönündeki gayretlerinin devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, bu çalışmaların en kısa sürede sonuç vermesini umduğunu dile getirdi.
Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayrıca İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki olası bir görüşmeyi de sordu. Erdoğan, Pezeşkiyan ve Trump’ın bir araya gelme ihtimaline ilişkin bir soru üzerine, henüz programında neler olduğunu bilmediğini ve arkadaşlarının kendisini bilgilendireceğini söyledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]