Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. ABD ve Dünya Piyasalarında Son Durum

ABD ve Dünya Piyasalarında Son Durum

haber haber -
15 0

Fed’in Enflasyonla Mücadele Poltikaları Piyasaları Etkiliyor

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonla mücadelede politika alanının daraldığına yönelik korkular varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor. Ülkede dün açıklanan verilere göre, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2024’ün ilk çeyreğinde yüzde 1,6 artış kaydederek öngörülerin altında kalırken, çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise yüzde 3,7 ile beklentilerden fazla yükseldi.

ABD ve Avrupa Piyasalarında Gelişmeler

Son verilere göre, ABD’de Fed’in faiz indirimine başlama ihtimali azalırken, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi arttı. Avrupa’da ise ECB’nin haziranda faiz indirimlerine başlayacağı kesin gözüyle bakılıyor.

Asya Piyasalarında Pozitif Seyir

Asya’da Japonya Merkez Bankası (BoJ) politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığında bıraktı. Asya’da pozitif bir seyir varken Japonya’da Nikkei 225 endeksi ve diğer bazı endeksler artış kaydetti.

Yurt İçinde Piyasalarda Dalgalı Seyir

BIST 100 endeksi dalgalı bir seyir izlerken, dolar/TL’de düşüş yaşandı. TCMB Para Politikası Kurulu politika faizini değiştirmeyerek yüzde 50’de tuttu ve Türk lirasını desteklemek için faiz oranlarını artırdı.

İlgili Yazılar