Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. ABD’li Senatör Bob Menendez’in Rüşvet Soruşturması

ABD’li Senatör Bob Menendez’in Rüşvet Soruşturması

haber haber -
13 0

Bob Menendez, Eşi Üzerinden Sorumluluğu Atmaya Çalışıyor

ABD’li Senatör Bob Menendez hakkındaki rüşvet suçlamaları, evinde bulunan altınlar ve nakit paralarla birlikte eşi Nadine (Arslanian) Menendez’in de adının geçmesine sebep oldu. Menendez’in, iddialarla ilgili olarak eşini suçlayarak sorumluluğu üzerinden atma planları yapıyor.

Suçlamalar ve İddialar

New York mahkemesine sunulan iddianamede, Bob Menendez ve eşi Nadine’e rüşvet alma suçlamaları yöneltilmişti. Evde bulunan altın külçeler ve gizli nakit paraların yanı sıra Menendez’in, yabancı ülkelere askeri yardımlar konusunda etkili olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Mısır’a yapılan resmi yardımlar ve Mısır kökenli iş insanları ile olan ilişkileri de dikkat çekici bulunmuştu.

Yeni Belgeler ve Savunma Stratejisi

Menendez’in avukatları, hazırladıkları savunma stratejisinde eşi Nadine’i suçlamayı planlıyor. Menendez’in eşini, altınlar ve nakit paralar konusunda kendisinden bilgi saklamakla itham edeceği belirtiliyor. ABD basını, Menendez’in eşinin bilgi saklaması nedeniyle suçsuz olduklarına inandığını ve kendi davası ile eşinin ayrılmasını isteyeceğini aktarıyor.

Türkiye Karşıtı Tutumu

Bob Menendez, ABD Kongresi’nde Türkiye’ye karşıt tutumuyla biliniyor. Türkiye’ye yapılacak F-16 satışına karşı çıkan isimlerin başında gelen Menendez, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’deki politikalarına eleştiriler getiriyordu.

İlgili Yazılar