Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. ABD’nin Teksas Eyaletinde Yaşanan Taşkınlar ve Kurtarma Çalışmaları

ABD’nin Teksas Eyaletinde Yaşanan Taşkınlar ve Kurtarma Çalışmaları

haber haber -
15 0

Yağışlar Nedeniyle Houston Civarı Mahsur Kalanlar Kurtarıldı

ABD’nin Teksas eyaletinde aşırı yağışlar sonucu taşan nehirler, Houston ve çevresinde mahsur kalan birçok kişinin kurtarıldığı bildirildi. Binlerce vatandaşın tahliye edildiği belirtildi.

Houston’da 12 Nehir Sel Aşamasına Ulaştı

Eyaletin en büyük şehirlerinden Houston civarında 12 nehir göstergesinin büyük sel aşamasına ulaştığı kaydedildi. Nisan başından beri devam eden şiddetli yağmurların yanı sıra Meksika Körfezi’nden gelen kasırgalar ve dolu yağışları da etkili oldu.

Tahliyeler ve Kurtarma Operasyonları Devam Ediyor

Eyalet Acil Yönetim Koordinatörü Emmitt Eldridge, Houston’ın kuzeyinde 200 evin zorunlu olarak tahliye edildiğini ve en az 58 kurtarma olayının gerçekleştirildiğini belirtti. Eldridge, bölgede beklenen yağışlar nedeniyle su taşmalarının artabileceği uyarısında bulundu.

Hasarlar ve Tahliyeler

Walker County bölgesinde birçok ana yolun hala sular altında olduğu ve sel sularının neden olduğu hasarlar sebebiyle bazı köprülerin kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Polk County’de ise 700 evin sel sularıyla kaplandığı ve yağmurların sel seviyesini yükseltmeye devam edeceği uyarısı yapıldı.

Binlerce kişinin tahliye edildiği bölgede en az 1000 evin zorunlu tahliye alanı içinde bulunduğu ifade edilirken, şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

İlgili Yazılar