SON GELİŞME
--:--:--

Almanya’da Sıcaklık Rekoru Kırıldı 41,7 Santigrat Derece Kaydedildi

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Almanya’da Sıcaklık Rekoru Kırıldı 41,7 Santigrat Derece Kaydedildi

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), Bautzen kentine bağlı Kubschütz’te gece sıcaklığının 29,4 santigrat derecenin altına düşmediğini duyurdu. Bu durum, kayıtların tutulmaya başlandığı tarihten bu yana Almanya’da ölçülen en yüksek gece sıcaklığı olarak kayıtlara geçti. Önceki gece rekoru 27,2 santigrat derece ile Rheinland-Pfalz eyaletindeki Weinbiet Dağı’nda tespit edilmişti.

Sabah saat 08.00 itibarıyla bazı ölçüm istasyonlarında sıcaklıkların 30 dereceyi aştığı belirtildi. DWD, özellikle ülkenin doğu bölgelerinde hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşmasının beklendiğini ve birçok yerde aşırı sıcakların etkili olacağı uyarısında bulundu. Almanya, üst üste üçüncü gün sıcaklık rekorunu kaydetti.

Rekorlar ve Orman Yangınları

Bugün Brandenburg eyaletine bağlı Oder-Spree bölgesindeki Neissemünde beldesine bağlı Coschen ilçesinde 41,7 santigrat derece ölçüldü. Dün Saksonya-Anhalt eyaletinin Möckern-Drewitz beldesinde 41,5, önceki gün ise Saarland eyaletinin Saarbrücken-Burbach kentinde 41,3 santigrat derece kaydedildi.

Bu aşırı sıcaklar orman yangınlarını tetikledi. Alman Haber Ajansı’nın (DPA) haberine göre, Saksonya ile Brandenburg eyaletleri arasında bulunan Gohrischheide ormanlık alanı ile Rheinland-Pfalz eyaletinin Traisen beldesinde yangınlar çıktı. Gohrischheide’de 16 hektarlık alanda çıkan yangına iki helikopter ve yaklaşık 200 itfaiyeci müdahale etti. Bölgenin eski askeri eğitim alanı olması nedeniyle alandaki mühimmat kalıntılarının patlama riski, söndürme çalışmalarını güçleştirdi.

Rheinland-Pfalz’ın Traisen beldesindeki ormanlık alanda da mühimmat kalıntılarının bulunduğu ve patlamalar nedeniyle yangın söndürme çalışmalarına ara verildiği bildirildi. Traisen’de daha önce tedbir amaçlı tahliye edilen binalar sonrası, yangının yayılmasıyla beldenin tamamen boşaltılması kararı alındı. Tahliye edilecek 650 kişi, komşu bölgedeki bir spor salonuna yerleştirilecek.

Bad Kreuznach belediyesinin afet koruma birimi medya sorumlusu Jörg Dindorf, havanın sıcak ve kuru olmasının yanı sıra rüzgarın da yangını söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını belirtti. Öte yandan, Leipzig kentinde sıcak havadan kaynaklanan ray hasarı nedeniyle tramvay seferleri yarın sabaha kadar durduruldu. DPA’nın haberine göre, 26 Haziran’dan beri ülke genelinde yaşanan boğulma vakalarında en az 2’si çocuk 13 kişi hayatını kaybetti.

Benzer Haberler
Almanya’da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklıklar Yangın Riskini Artırdı
Almanya’da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklıklar Yangın Riskini Artırdı
Almanya’da Sıcaklık Rekoru Kırıldı 41,7 Santigrat Derece Kaydedildi
Almanya’da Sıcaklık Rekoru Kırıldı 41,7 Santigrat Derece Kaydedildi
Sanchez Eşi Begona Gomez NATO Zirvesi İçin İzin İstedi
Sanchez Eşi Begona Gomez NATO Zirvesi İçin İzin İstedi
Vietnam Yarı İletken Sektörüne Ulusal Destek Merkezi İle Giriş Yapıyor
Vietnam Yarı İletken Sektörüne Ulusal Destek Merkezi İle Giriş Yapıyor
Kazakistan ve Gürcistan Stratejik Ortaklık Bildirisi İmzaladı
Kazakistan ve Gürcistan Stratejik Ortaklık Bildirisi İmzaladı
Trump İran’ı Ateşkes İhlaliyle Suçladı Hürmüz Boğazı Olayı Sonrası
Trump İran’ı Ateşkes İhlaliyle Suçladı Hürmüz Boğazı Olayı Sonrası
Türkiye'den Dünya'ya Haberler anında cebinde..
Haber Cep - Habercep.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları HABERCEP 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması