Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Borsada Öne Çıkan Türk Savunma Şirketine Yeni Ekleme: Altınay Savunma Teknolojileri

Borsada Öne Çıkan Türk Savunma Şirketine Yeni Ekleme: Altınay Savunma Teknolojileri

haber haber -
12 0

Altınay Savunma Teknolojileri Halka Arz İçin Hazırlanıyor

Türk savunma sanayii şirketleri arasında robot teknolojileri ve sistem entegrasyonunda öne çıkan Altınay Savunma Teknolojileri, halka arz sürecine girdi. Şirket, çeyrek asırlık mühendislik deneyimiyle savunma teknolojilerinde projeler geliştiriyor.

Halka Arz Detayları

Altınay Savunma Teknolojileri halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu onayı aldı. Konsorsiyum lideri TSKB ve eş liderler Ziraat Yatırım ile Yatırım Finansman tarafından desteklenen halka arzda birim pay fiyatı 32 lira olarak belirlendi. Şirketin halka arz büyüklüğü yaklaşık 2,3 milyar lira olacak.

Altınay Savunma Teknolojileri’nin Faaliyet Alanları

Altınay Savunma Teknolojileri, hareket kontrol sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri ve mühimmat imha alanlarında projeler geliştiriyor. Şirket, yurt içi ve yurt dışındaki kamu ve özel sektör paydaşlarına ürün ve teknolojiler sunarak kritik projelerin yükleniciliğini üstleniyor.

Altınay Savunma Teknolojileri, Türkiye’nin öncelikli teknolojilerini hayata geçirerek Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurumların ihtiyaçlarını karşılıyor. Şirket, AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarında robotik, makine, yazılım, elektrik-elektronik, otomotiv ve savunma teknolojileri konularında uzmanlaşmış durumda.

İnovasyon ve Büyüme Hedefleri

Altınay Savunma Teknolojileri, halka arz sürecini küresel bir oyuncu olma hedefiyle birleştirerek kabiliyetlerini artırmayı amaçlıyor. Şirket, havacılık teknolojileri alanında faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarıyla da sektördeki yerini güçlendiriyor.

Altınay Savunma Teknolojileri’nin yeni tesisi, Türkiye’nin savunma endüstrisinde üretim kabiliyetlerini artırmayı hedefliyor. Kara, deniz ve hava platformları için çözümler üreten şirket, ulusal güvenliğe katkıda bulunan yerli ve milli ürünler geliştirme yolunda ilerliyor.

İlgili Yazılar