Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. EPDK, Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yayımladı

EPDK, Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yayımladı

haber haber -
13 0

Fiyat Farkı Uygulaması Son Buluyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), “8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karar ile farklılaştırılmış akaryakıtlar için artık fiyat farkı uygulanmayacak.

Yürürlükten Kaldırılan İbareler

Karar kapsamında, Farklılaştırılmış Akaryakıt Bilgi Formu’nda yer alan “(3) DKA olarak kullanılacak mı? : Evet/Hayır” ibaresi ile ilgili bilgi yürürlükten kaldırıldı. Ayrıca, Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metni’nde bulunan “Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir.” ifadesi de yürürlükten kaldırıldı.

EPDK’dan Açıklama

EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceğini ancak akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıtlarda artık birden fazla fiyat olmayacağını belirtti. Ayrıca, akaryakıt kalitesinin izlenmesi için AKİS ve DAKİS sistemlerinin sürekli olarak kullanıldığı vurgulandı.

15 Mayıs 2024’te yürürlüğe girecek olan karar ile tüketici nezdinde belirsizliklerin önüne geçilmesi ve dağıtıcıların operasyonlarında kolaylık sağlanması amaçlanıyor. EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin belirli oranda katkı maddeleri ekleyebileceğini ancak bu konuda mevcut mevzuatta herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirtti.

İlgili Yazılar