Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Deri kaplama nasıl yapılır?

Deri kaplama nasıl yapılır?

haber haber -
72 0

Deri kaplama nasıl yapılır?

Suni deri kaplamanın doğal deri ile aynı ölçüde birçok kullanım ve faydası vardır. Üretimi kumaşlar, dokusuz kumaşlar, pıhtılaşmış kumaşlar vb. içerir. Zeminlere poliüretan (PU), polivinil klorür (PVC) kaplanarak yapılır.

PU (poliüretan) kaplamalı sentetik deri (SUNİ DERİ KAPLAMA)

Suni deri kaplama, kullanım kolaylığı nedeniyle son zamanlarda en çok tercih edilen kaplama türü haline gelmiştir.  Suni deri üretiminde PU malzemeden yapılan kaplamalar diğer PVC kaplamalara göre daha yüksek fiyata yapılmaktadır.  Daha pahalı olmasının nedeni, suni derinin nefes alabilen bir yapıya sahip olması ve yumuşak bir his vermesidir.  Ayrıca kullanılan teknik ve doku açısından hakiki derinin yapısına çok benzer özelliklere sahiptir.  İnsan yapımı olmalarına rağmen, sağlık ve çevre dostu olmaları sağladıkları faydalardan sadece birkaçıdır.

 PU kaplama olarak üretilen suni deri ürünleri, giyim, kaban ve ayakkabı imalatında olduğu gibi yaşam ve ofis alanlarında, mobilya ve döşeme sektörlerinde kullanılmaktadır.

 PVC (polivinil klorür) suni deri kaplama

 Bu yaygın sektörün ilk uygulamalarında PVC kaplama türü yaygın olarak kullanılmıştır.  PU kaplama suni deri ürünlere göre daha ucuz olduğu için yaygın olarak kullanılmaktadır.

 Ev ve ofis döşemesi, ayakkabı, dış giyim, çanta ve araba döşemesi gibi birçok farklı alanda olası kullanımları görülebilir.

 Suni deri kaplamanın bakımını nasıl yapabilirim?

 Suni deri temizliğinde kesinlikle çamaşır suyu veya çeşitli kimyasal çözücüler (gaz, benzin, mazot, tiner, aseton) kullanılmamalıdır.  Bu tür maddeler deriye zarar verir ve ömrünü kısaltır, bu da renginin değişmesine veya dokusunun bozulmasına neden olur.  Bu nedenle kimyasalların kullanımından kaçınılmalıdır.

 PVC kaplı suni deri asla kuru temizleme yapılmamalıdır.

 PU kaplı sentetik deriler kuru temizleme için nispeten daha uygundur.  Maksimum 30 derece sıcaklıktaki suyla ve elde yıkama yöntemiyle veya nemli bir bezle silinerek temizlenmelidir.

 Suni deri kaplamaların kullanımı için gerekli teknik bilgiler

 Uygulama ipuçları:

 Ürünün uygulanması sırasında veya bulunduğu ortamda bir sıcaklık unsuru oluşursa bu sıcaklık 80-90 °C’yi geçmemelidir.  Yüksek sıcaklıklar, desen kaybı, kırışıklıklar ve sarkma gibi suni derinin deforme olmasına neden olabilir.  Üretim sırasında herhangi bir tavlama işlemi varsa bu işlem kimyasal maddelerle değil saf su ile yapılmalıdır.

 Suni deri için yapışma testi:

 Üründen 150 x 30 mm’lik bir parça kesilir.

 Tutkallama işlemi için kullanılacak malzeme kesilen numuneye uygulanır ve 20 dakika kuruma süresinden sonra 65-75 °C’ye ısıtılır ve parça ortadan katlanır ve deri yüzeyleri birbirine yapıştırılır.  Yüzeylerin birbirinden kolayca ayrılabilmesi için her iki uçta 25 milimetre boşluk bırakılmıştır.  Yapıştırılan suni deri preslenir.  30 dakikalık soğuma süresinden sonra sol uçlar kullanılarak panel açılır.

Ayrılma olaylarına bağlı olarak silme uygulaması ve yapımı:

 Yüzeylerin ayrılması sırasında yapıştırıcı bir yüzeyden yükselir ve diğer tarafa geçerse;  Suni deri kaplama üzerine silinerek uygulama yapılması gerektiğinin göstergesidir.  En iyi temizleme yöntemi bir bezle ve doğru temizleme suyuyla silmektir.

 Yüzeyleri ayırırken suni deri parçalanır veya kumaştan ayrılırsa;  Bu ürün temizlik gerektirmez.  Toz alma ancak kuru bir bez yardımıyla ve hafif hareketlerle yapılabilir.

Backlink Satın Al

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir