Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Ekvador’da Enerji Santrallerine Yönelik Saldırılar Nedeniyle Olağanüstü Hal İlan Edildi

Ekvador’da Enerji Santrallerine Yönelik Saldırılar Nedeniyle Olağanüstü Hal İlan Edildi

haber haber -
15 0

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da, enerji santrallerine yönelik düzenlenen saldırılar sonucunda Devlet Başkanı Daniel Noboa’nın emriyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.

Enerji Santralleri ve Kritik Altyapı Tesislerine Saldırılar

Ekvador’da enerji santralleri ve kritik altyapı tesislerine düzenlenen saldırılar, ülkenin enerji güvenliğini tehdit etti. Bu saldırılar, Devlet Başkanı tarafından OHAL ilanı için bir gerekçe olarak gösterildi.

Ordu ve Polise Geniş Yetkiler

Devlet Başkanlığı kararnamesi kapsamında, enerji santrallerine yapılan sabotajların engellenmesi için ordu ve polise geniş çaplı yetkiler verildi. Bu adım ile enerji güvenliğinin sağlanması ve saldırıların önlenmesi hedeflenmektedir.

Elektrik Kesintileri 8 Saate Ulaştı

Kolombiya’nın, Ekvador’a elektrik ihracatını durdurması sonucunda ülkedeki günlük elektrik kesintileri 8 saate kadar çıktı. Ekvador’da yaşanan kuraklık ve enerji krizi, elektrik kesintilerinin artmasına yol açtı.

Ekvador’daki Enerji Krizi

Ekvador’da bu yıl yaşanan kuraklık durumu, enerji krizini daha da derinleştirirken, enerji şirketleri başkent Kito dahil birçok şehirde elektrik kesintilerini yönetmeye çalışıyor. Enerji Bakanlığı sıcaklıkların artması, su debilerinin azalması ve kuraklık gibi nedenlerle ülkenin enerji sistemini etkileyen bir açıklama yapmıştı.

İlgili Yazılar